Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läkarens svar om kvinnans tillstånd

Nu har den första informationen om den 41-åriga Arbogakvinnans psykiska tillstånd blivit känd. Hon kan lida av psykisk störning. Foto: SVEN LINDWALL
Även hennes 18-årige sambo har genomgått en paragraf 7-utredning – en liten sinnesundersökning. Foto: Sven Lindwall / SVEN LINDWALL
Här hittades kvinnans pappa död och hennes mamma skadad. Foto: Alex Ljungdahl/Expressen

Nu har den första informationen om den 41-åriga Arbogakvinnans psykiska tillstånd blivit känd. Även hennes 18-årige sambo har genomgått en paragraf 7-utredning – en liten sinnesundersökning.

Här är den undersökande läkarens svar:

Både 41-åringen och hennes sambo kan, enligt misstankarna, lida av allvarlig psykisk störning – både vid själva dådet och undersökningstillfället.

Under fredagsförmiddagen inkom uppgifter från paragraf 7-utredningen in till Västmanlands tingsrätt, som handlägger det uppmärksammade mordärendet i Arboga.

I utredningen framgår det att det kan misstänkas att 41-åringen lider av en allvarlig psykisk störning vid gärningen och utredningen, enligt uppgifter från Västmanlands tingsrätt på fredagsmorgonen. "Skäl för rättspsykiatrisk undersökning för ställningstagande till frågan om fängelseförbud föreligger", står det i handlingen in till tingsrätten.

Båda misstänks lida av allvarlig psykisk störning

Även 18-åringen misstänks lida av en allvarlig psykisk störning, enligt nya dokument till Västmanlands tingsrätt. Både vid den aktuella gärningen i Arboga på kvällen den 3 augusti och vid undersökningstillfället.

Det blodiga dådet skedde i sommarstugan, söder om Arboga, på kvällen den 3 augusti.

Den 64-åriga änkan – som överlevde överfallet i sommarstugan – berättade nyligen i Expressen om det svåra trauma hon går igenom. Detta sedan hon förlorat sin 68-årige make och insett att hennes dotter är huvudmisstänkt, sida vid sida med den 18-årige sambon från Afghanistan.

Änkan till Expressen: "Ett trauma som inte är så litet"

– Det är ett trauma som inte är så litet, sa hon och tillade:

– Du kan ju förstå hur jag mår.

Den 41-åriga kvinnan och hennes 18-årige sambo har suttit häktade sedan den 2 september. De är på sannolika skäl misstänkta för mord på hennes pappa och försök till mord på mamman. Det pågår också en parallell polisutredning kring den 41-åriga kvinnans exmakes mystiska drunkning i sjön Hjälmaren augusti 2015.