Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkaren: Brian Sicknick dog av stroke

Brian Sicknick.
Foto: USCP/UPI/SHUTTERSTOCK / USCP/UPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: LEV RADIN/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOC / LEV RADIN/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: USA TODAY NETWORK / JASPER COLT-USA TODAY/SIPA USA SIPA USA

Polismannen Brian Sicknick dog dagen efter stormningen av Kapitolium.

Nu visar obduktionen att han drabbades av stroke och dog av naturliga orsaker, skriver Washington Post.

Två män som deltog i stormningen av USA:s parlamentsbyggnad i Washington D.C. den 6 januari, Julian Khater, 32, och George Tanios, 39, har åtalats för att ha sprejat ett giftigt ämne på Brian Sicknick. 

Men nu blir det sannolikt svårt för åklagaren att väcka åtal mot dem för att ha vållat polismannens död, skriver Washington Post.

Den ansvarige läkaren Francisco J. Diaz säger till tidningen att det inte finns något som pekar på att Brian Sicknick drabbades av en allergisk reaktion mot de kemikalier han utsattes för. Man har inte heller hittat några inre eller yttre skador på hans kropp.

Däremot säger Diaz att ”allt som skedde” i samband med det våldsamma upploppet har betydelse för Sicknicks medicinska tillstånd. 

Trumpanhängare

Polismannen kollapsade när han återvänt till sitt kontor efter polisinsatsen och dog ungefär åtta timmar senare, den 7 januari. Enligt Diaz drabbades han av två hjärninfarkter till följd av en propp i en artär. 

Brian Sicknick var en av hundratals polismän som ingrep mot den våldsamma folksamling som trängde sig in i den amerikanska kongressbyggnaden med målet att omkullkasta resultatet av presidentvalet där Donald Trump förlorade mot Joe Biden.

Brian Sicknick stödde Trump, skriver Washington Post, och var motståndare till att ställa den tidigare presidenten inför riksrätt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.