Läkare misstänks för fjärde sexbrott

Publicerad
Uppdaterad
Den läkare i 40-årsåldern som sitter häktad misstänkt för sexuella övergrepp mot tre patienter misstänks nu för övergrepp mot ytterligare en kvinna.
- Vilken typ av övergrepp det handlar om i det senaste fallet vill jag inte gå in på eftersom han ännu inte förhörts om misstanken, säger kammaråklagare Thomas Bergström till TT.
Läkaren anhölls i slutet av januari misstänkt för fem våldtäkter mot en medelålders kvinna i Mellansverige, där han arbetade på en vårdcentral. Senare anmäldes han också för sexuella ofredanden mot två äldre kvinnor i ett angränsande län, där han arbetat tidigare.
- De nya misstankarna har uppkommit sedan kvinnorna själva har hört av sig till polisen. Jag kan inte utesluta att det kommer fler anmälningar, säger Bergström.


Fanns brister

Landstinget i det aktuella länet har medgivit att det funnits brister vid anställningen av läkaren och ska skärpa sina rutiner. Läkaren har tidigare varit anmäld till Socialstyrelsen för liknande överträdelser. Utdraget om läkaren från Socialstyrelsen innehöll ingenting om de tidigare misstankarna mot honom
Läkaren är tills vidare avstängd från sin tjänst medan utredningen mot honom pågår. Han ställs på nytt inför häktningsdomare nästa fredag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag