Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Läkare knivhögg granne i Helsingborg – döms till fängelse

Ett grannbråk i Helsingborg urartade till ett knivdrama. Nu har en läkare dömts till fängelse. Dessutom ska hans lämplighet att utöva läkaryrket utredas, skriver Helsingborgs Dagblad.

Läkaren hade under en tid känt sig störd av en grannfamilj i huset. En dag blev det bråk i trappuppgången. Mannen ska då ha dragit in en 23-årig man från grannfamiljen i sin lägenhet och huggit mot honom med en kniv.

23-åringens bror kom efter och gick emellan. Han blev då knivhuggen i ansiktet och ena låret. Bröderna lyckades tillsammans med en granne övermanna mannen.

Läkaren har hävdat att knivhuggen skedde i nödvärn, att han blev inträngd i sin lägenhet.

Mannen har fällts i såväl tingsrätt som hovrätt. Han döms till fängelse i två år och tio månader. Han ska också betala skadestånd på drygt 270 000 kronor till den äldre av bröderna medan den yngre får närmare 50 000 kronor.

Läkaren har blivit avstängd av Region Skåne. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd ska utreda hans lämplighet att utöva läkaryrket.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.