Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lågstadieelev misshandlad av klasskamrat

Brottsstatistik i Sverige 2018.
Genrebild.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

En flicka i en lågstadieskola i Finspång misshandlades av en klasskamrat och tvingades uppsöka sjukhus med ambulans. 

Flickans föräldrar vittnar om slag mot bakhuvud, nacke och rygg.

Misshandeln ägde rum på en grundskola i Finspångs kommun vid lunchtid i onsdags. En flicka misshandlades av en pojke och fick föras till sjukhus med ambulans för vård. Både flickan och pojken, som är klasskamrater, stannade hemma från skolan under torsdagen och rektorn på grundskolan har inte velat uttala sig.

– Rektorn behöver fokusera på att ge stöd till vårdnadshavare, elever och övriga anställda. I det här skedet är det viktigast att få lugn och ro i skolan, säger Maria Samson, kommunikations- och digitaliseringschef i Finspångs kommun, till Norrköpings Tidningar.

Maria Samson meddelar att kommunen arbetar med en åtgärdsplan och ska införa fler rutiner. Polisen är också inkopplade och det kan bli aktuellt med ett så kallat LUL, lagen om unga lagöverträdare, enligt polisens presstalesperson Björn Öberg. Den misshandlade flickans föräldrar berättar för NT att deras dotter sedan misshandeln lider av ständig huvudvärk.

– Blåmärken läker, men jag är rädd för att hon ska få trauma av detta. Det är inte normalt att cykla till skolan och åka ambulans från skolan, säger flickans föräldrar till tidningen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.