Det har varit en turbulent tid för Liberalerna, som i början av året präglades av en intern strid kring huruvida man skulle stödja Stefan Löfven (S) eller inte.
De senaste veckorna har partiets skakats av två skandaler:
Europaparlamentarikern Cecilia Wikström petades från listan till till EU-parlamentet och riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl lämnade partiet, men sitter kvar som riksdagsledamot.
Det efter att hon av Aftonbladet avslöjades med att hyra sin makes lägenhet och samtidigt ta ut maxersättning av riksdagen.
I SvD/Sifos opinionsmätning för mars månad noterar partiet enbart 3,3 procent, det lägsta resultatet för partiet sedan sedan Sifo började mäta 1967.
Det är ingen stor förändring sedan februari månad, då partiet fick 3,8 procent.
Däremot är det en kraftig nedgång sedan valet, där 5,5 procent av väljarna röstade på Liberalerna.
– Partiet började på en ganska låg nivå och kan inte finna en gemensam linje. Det är en relativt långvarig söndring, ständigt pyrande. Det är verkligen ett parti som befinner sig i kris, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap, till Göteborgs-Posten.
Under fyra procentspärren
Enligt SvD är det tredje månaden i dag som partiet hamnar under fyra procentspärren.
Maria Arnholm, Liberalernas partisekreterare, kommenterar mätningen i ett mejl till SvD:
”Opinionsläget är förstås inte bra. Resultatet återspeglar en turbulent tid för vårt parti. Vi är nu fullt inriktade på Europavalet i maj, och att nå ut med vår EU-positiva kampanj. Mitt fokus är att vi ska komma ut och prata politik”, skriver hon.

SvD/Sifos marsmätning:
Socialdemokraterna: 27,4
Vänsterpartiet: 9,8
Miljöpartiet: 3,8
Moderaterna: 17,4
Centerpartiet: 8,3
Kristdemokraterna: 9,4
Liberalerna: 3,3
Sverigedemokraterna: 19,1
Övrigt: 1,4
Så har undersökningen genomförts: 9 059 intervjuer genomförda den 3—14 mars 2019.
Kristdemokraterna ökar
Socialdemokraterna tappar väljare till både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, skriver Svenska Dagbladet. Partiet får 27,4, vilket är nära valresultatet på 28,3.
Vänsterpartiet noterar en säkerställd ökning sedan januari, och hamnar på 9,8 procent, skriver SvD. Miljöpartiet ligger fortsatt kring fyra procentspärren, med 3,8 procent.
Samtidigt går Kristdemokraterna fortsatt starkt och noterar 9,4 procent – den högsta siffran på 16 år.
Enligt SvD är KD starkast bland äldre kvinnor, men går lika bra hos kvinnor som män. Partiet hämtar flest väljare från Moderaterna, som ligger på 17,5 procent.

Det är betydligt lägre siffror än vad partiet fick i valet. Då röstade 19,8 procent av väljarna på Moderaterna.
Sverigedemokraterna får 19,1 procent, och ligger klart över sitt valresultat på 17,5, skriver SvD.