Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagmannen kallar Malmgren till möte

Håkan Malmgren, ordförande för SD-Tomelilla, är nämndeman i Ystads tingsrätt. Nu har lagmannen kallat till sig Malmgren för att få svar kring kommentarerna.
Foto: Sanna Dolck

SD-politikern Håkan Malmgren har under falsk identitet skrivit en rad kommentarer på hatsajter.

Han har bland annat skrivit att "asylsökande zigenare stjäl som korpar".

Samtidigt sitter Malmgren som nämndeman i Ystads tingsrätt.

– Alla uttalanden som är av det här slaget är fullständigt oacceptabla, säger lagmannen Thomas Johansson som kallat till sig nämndemannen.

Expressen och Researchgruppen har avslöjat att flera SD-politiker kommenterat anonymt på hatsajter. En av dem är Håkan Malmgren, ordförande för SD-Tomelilla och nämndeman i Ystads tingsrätt.

Han har bland annat skrivit att "asylsökande zigenare stjäl som korpar" och "Vad var det man sa om zebror och zigenare, ränderna går aldrig ur... (för övrigt föredrar jag zebror när det gäller z-djur)".

– Alla uttalanden som är av det här slaget är fullständigt oacceptabla för nämndemän, säger Thomas Johansson, lagman i Ystads tingsrätt.

Har kallat till sig Malmgren

Håkan Malmgren hävdar att det inte är han som har skrivit kommentarerna utan att hans mejlkonto har blivit kapat.

– Jag kan inte göra några uttalanden förrän jag har talat med honom, säger Thomas Johansson som nu har kallat till sig nämndemannen för att kräva svar kring kommentarerna.

Expressen.se söker Håkan Malmgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.