Brand i lägenhet – tre till sjukhus

Publicerad

En brand härjade i en lägenhet på Antikvarievägen i Västerås. Ett trettiotal personer fick evakueras av säkerhetsskäl. Tre personer fördes till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök.

Branden på Antikvarievägen startade strax före 23.00 på fredagskvällen. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Räddningstjänsten fick också rapporter om att trapphuset var rökfyllt.

Det brann i en lägenhet och ytterligare två lägenheter har rökskadats.

– Det brinner kraftigt i en lägenhet och elden har spridit sig till vinden, säger vid 23:45-tiden Fredrik Eriksson, brandingenjör till VLT.

Släckningsarbetet pågick till 01:40-tiden och ett trettiotal personer fick evakueras ur huset av säkerhetsskäl.

”Inga rapporter om akut skadade”

När Expressen pratar med polisen i Västmanland vid 00.30 natten till lördagen, säger Magnus Wall, RLC-befäl:

– Jag har inte fått några rapporter om akut skadade. Är det något, så är det lindrigt. Vi har evakuerat för att inte ytterligare personer ska komma till skada.

Magnus Wall uppger att branden ska ha startat i en lägenhet, och sedan spridit sig till ännu en. Brandorsaken är än så länge okänd och en förundersökning om misstänkt mordbrand har upprättats.

Relaterade ämnen
Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag