Lägenhet helt utbränd i Hultsfred

Publicerad

En lägenhet på andra våningsplanet i ett område i Hultsfred eldhärjades på måndagsmorgonen.

– Hela lägenheten är utbränd, men det fanns ingen person där inne, säger Stephan Söderholm vid polisen i region syd. 

Klockan 08:17 på måndagsmorgonen kom larmet in om en brand i en lägenhet på andra våningsplanet i ett område i Hultsfred i Kalmar län.

– Det slog ut lågor från lägenheten, och det var först oklart om det var några personer kvar där inne, säger Stephan Söderholm vid polisen i region syd. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades dit – det visade sig senare att det inte fanns några personer kvar. 

Inga personer i bostaden

Klockan 08.37 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt. Rökdykare hade då också kunnat konstatera att det inte fanns några människor kvar i bostaden. 

Vet ni vad som har startat branden?

– Det får vi återkomma till, vi har precis släckt branden, säger Stephan Söderholm. Men ingen person var där, så vi får se.

Hur har lägenheterna runtomkring klarat sig?

– Det är ingen fara med dem. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag