Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lyckan i snöovädret – kalv överlevde takras

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Ett tak har rasat in i Simrishamns kommun.
Foto: Jens Christian
Sex djur fastnade.
Foto: jens christian

I går kväll rasade ett ladugårdstak på grund av smömassorna i Simrishamns kommun.

Sex djur fastnade – men samtliga, varav en nyfödd kalv, kunde räddas.

– Det här var en olycka med en lycklig utgång, säger Mats Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, till Ystads Allehanda. 

I går kväll rasade ett ladugårdstak på grund av smömassorna i Simrishamns kommun. Sex kor var fast under rasmassorna och ett stort räddningspådrag arbetade på platsen för att få ut djuren. 

– Räddningstjänsten är på plats och en veterinär är på väg dit också, sade inre befäl på räddningstjänsten syd Håkan Månsson vid 17-tiden på måndagen. 

Räddningstjänsten arbetade i flera timmar på att stabilisera byggnaden. Så sent som på måndagsmorgonen hade en kvigkalv fötts, som till en början befarades ha dött av raset, skriver Ystads Allehanda. 

Men när räddningstjänsten väl kom in i byggnaden låg kalven på golvet med brädor över sig. 

– När de rörde vid kalvens öra reste den sig av sig själv. Det här var en olycka med en lycklig utgång, säger Mats Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd, till YA. 

Samtliga djur i ladugården klarade sig. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.