Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckta filmen visar livet i fängelse

”Farfar” har dödat minst 22 – se filmen om världens värsta gäng
En övervakningsfilm från det thailändska fängelset Lang Suan har läckt på Youtube. Foto: CCTV

En utegård som är så överfull att man inte kan röra sig, överfulla celler och matsalar. 

Det visar en övervakningsfilm som läckt från det thailändska fängelset Lang Suan. 

Thailändska myndigheter försöker nu utreda vem som kan ligga bakom hackerattacken skriver Bangkok Post

Vem som ligger bakom hackerattacken mot det thailändska fängelset Lang Suan i den södra provinsen Chumphon är inte klarlagt. 

Thailändska myndigheter arbetar nu hårt med att få fast förövaren som under tisdagen publicerade en video från fängelsets övervakningskameror på Youtube. 

På filmen visas, vad som påstås vara, autentiska bilder över fångarnas liv bakom galler. I en av sekvenserna syns en stor grupp män stå hopträngda på uteplatsen.

Inte första gången

Enligt Bangkok Post ska videon lagts upp av Youtube-kontot ”Big Brother´s Gaze” som även läck övervakningsfilmer från fängelser i bland annat Ryssland, Australien och USA. 

Justiteminister Somsak Thepsuthin säger till tidningen att han är informerad om händelsen och kommer låta polisens avdelning för speciella utredningar utreda vem som kan tänkas ligga bakom hackerattacken. 

En övervakningsfilm från det thailändska fängelset Lang Suan har läckt på Youtube. Foto: CCTV

Enligt en källa till Bangkok Post ska övervakningssystemet ha installerats av privata entreprenörer. Systemet är uppkopplat till internet och ger särskilda användare tillstånd att titta på övervakningskamerorna direkt i mobilen. 

Somsak Thepsuthin menar att det är koden för att komma åt den hårdvaran som kan ha läckt ut – och därmed orsakat hackerattacken. 

Massiv kritik 

Thailändska myndigheter får nu massiv kritik för sina överbefolkade fängelser av lokala medier. 

Thailändska fängelser möts av massiv kritik – efter läckta övervakningsfilmen. Foto: CCTV

I en sekvens av den läckta övervakningsfilmen kan man se hur män i en av cellerna tvingas ligga tätt hopslingrade för att få en liggplats att sova på. 

LÄS MER: För dig med premium – allt det senaste inom:
Reportage & Granskning
Brott i Sverige 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.