Enligt Tanaka finns det dock inga bevis för nya läckor vid kärnkraftverket, som skadades av en tsunamivåg som följde på en jordbävning i mars 2011.
Kärnkraftverkets operatör Tepco arbetar för att begränsa krisen med det höggradigt radioaktiva vattnet och de höga strålningsnivåerna. I en av de "heta punkterna", som upptäcktes nära tankar med giftigt vatten, uppmättes i helgen 1 800 millisievert i timmen, en potentiellt dödlig dos.
Japans regering kommer att ta "omedelbara och omfattande" steg för att sanera kärnkraftverket i Fukushima, säger premiärminister Shinzo Abe enligt Reuters.
Regeringen ska i veckan diskutera finansieringen av en sådan sanering, uppger en högt uppsatt källa inom det styrande partiet LDP.
Mer kan läcka ut
Tankarna som skulle lagra radioaktivt vatten på Fukushima byggdes i hast och det fanns redan från början misstankar om att de skulle läcka, säger en byggnadsarbetare som varit med under arbetet till Kyodo News, enligt den brittiska tidningen The Telegraph.
– Alla tankar är provisoriska och mer giftigt vatten kan läcka ut när de förfaller, sade byggnadsarbetaren.
Den entonstank som bekräftas ha varit källan till den ursprungliga läckan byggdes på tre dagar i juni 2011, men var tvungen att tas isär och återbyggas efter att ha utsatts för landsättning.
En kärnenergiexpert som kallats in som rådgivare till den japanska regeringen kallar situationen "en katastrof i vardande" och säger att många visste om att tankarna skulle drabbas av läckage.
– Stora tankar med vatten som står på ojämn mark i ett seismiskt aktivt område betyder problem, sade han till The Telegraph.
Han tillade att om tankarna är halvfulla med vatten och en jordbävning inträffar kommer de att drabbas av stora skvalprörelser.