Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Labours förslag om att blockera hård brexit nedröstat

Labourledaren Jeremy Corbyn misslyckades med att ta kontroll över det brittiska parlamentet. Foto: TERRY HARRIS/SHUTTERSTOCK / TERRY HARRIS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Labourpartiets försök att blockera en hård brexit har misslyckats.

Partiledaren Jeremy Corbyn hade föreslagit att Labour skulle få sätta agendan i det brittiska underhuset, och därmed försöka få igenom en ny lag.

Underhuset röstade i dag ned förslaget med 298 mot 309.

Det brittiska underhuset har tidigare röstat mot en avtalslös brexit, även kallad en ”hård brexit”.

Men det finns ingen lagtext som hindrar regeringen och landets premiärminister från att genomföra detta, och gå emot underhusets vilja.

Jeremy Corbyn hade hoppats att hans förslag skulle ge Labour möjligheten att få igenom en sådan lag.

Labour ville bestämma dagsschemat i underhuset

Förslaget som presenterades i dag gick ut på att Labour skulle få sätta agendan i underhuset - som i vanliga fall kontrolleras av regeringen - den 25 juni.

Partiet skulle då lägga fram ett lagförslag för omröstning som skulle blockera ett utträde ur EU den 31 oktober utan ett avtal.

Jeremy Corbyns förslag fick stöd av Liberaldemokraterna, Skotska nationalistpartiet och De Gröna, men röstades ändå ned i eftermiddags.

Theresa May har avgått - valkampanjen har börjat

Theresa May avgick som premiärminister i fredags, men kommer stanna kvar under en övergångsperiod tills att en ny ledare för Conservative-partiet valts.

Valkampanjen satte officiellt i gång den här veckan, och än så länge är den före detta utrikesministern Boris Johnson favorit.

Boris Johnson ledde kampanjen för att lämna EU år 2016, och har förespråkat en hård brexit utan avtal hellre än ett - enligt honom - ”dålig avtal”.