Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

L-toppen går emot Sabuni: ”Står inte i proportion”

L-ledaren: ”Finns det inget avtal, då finns det inte heller något samarbete”.
Anna Starbrink, regionråd i Stockholm (L).
Foto: Skärmdump / SVT
Nyamko Sabuni.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN

Efter de kraschade las-förhandlingarna har L-ledaren Nyamko Sabuni varit tydlig.

Hon kommer inte att ge sig i frågan om att utredningen ska lagsättas – även om det innebär en regeringskris.

Men hon får mothugg från L-toppen Anna Starbrink, regionråd i Stockholm.

”Det som verkligen skulle vara till skada vore att kasta ut Sverige i en regeringskris och därtill ett möjligt extra val”, skriver hon i en kommentar på sin hemsida.

På fredagen stod det klart att parterna återigen misslyckats i förhandlingarna kring den nya utformningen av arbetsrätten.

Vänsterpartiet har tidigare hotat med en misstroendeförklaing mot Stefan Löfven om han väljer att lägga fram utredningens förslag som lag.

Liberalernas ledare Nyamko Sabuni har konstaterat att det skulle innebära ett brutet januariavtal.

– Jag tar inte ansvar för Stefan Löfvens rätt att sitta vid makten. Ja, det är pandemi, det kan också Vänsterpartiet tänka på. Det är pandemi, men det hålls ju val ute i världen. Då kan Sverige också klara av det om det kommer till det, säger hon i en intervju med Expressen.

L-toppen: Skadligt med regeringskris

Men partikollegan och L-toppen Anna Starbrink, regionråd i Stockholm, håller inte med. I en skriftlig kommentar på sin hemsida skriver hon på lördagen:

”Nyttan med att i varje detalj hålla fast vid utredningsförslaget kring arbetsrätten står inte i proportion till den skada för arbetsmarknaden, näringslivet och framför allt människors vardag som ett politiskt kaos riskerar att föra med sig.”

Hon menar också att partiernas huvudfokus borde vara att ta sig igenom pandemin, och att det inte är möjligt i en regeringskris:

Det som verkligen skulle vara till skada för människor i en redan utsatt situation och för nationens förmåga att handskas med de akuta problemen vore att kasta ut Sverige i en regeringskris och därtill ett möjligt extra val.

Nyamko Sabuni kommenterar höstbudgeten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.