Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

L ställer hårda krav på Löfvens nya minister

Gulan Avci, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Liberalerna.
Statsminister Stefan Löfven. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ylva Johansson, S, föreslås bli Sveriges nya EU-kommissionär.

Liberalerna välkomnar valet samtidigt som partiet ställer hårda krav på den som efterträder henne som arbetsmarknadsminister, rapporterar Dagens Industri.

I torsdags presenterade statsminister Stefan Löfven arbetsmarknadsminister Ylva Johansson som Sveriges nya kandidat till att bli EU-kommissionär.

Hon tar då över efter Cecilia Malmström som har haft posten sedan 2010.

– Jag är glad och hedrad över förtroendet, säger Johansson.

Det innebär att Löfven måste utse en ersättare som arbetsmarknadsminister och Liberalerna ställer nu hårda krav på den nya ministern, skriver DI.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Ylva Johansson, även om det stundtals har varit tufft. Vår utgångspunkt är att nästa arbetsmarknadsminister ska fortsätta de här förhandlingarna och genomförandet av januariavtalet i samma anda, säger Gulan Avci, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Liberalerna, till tidningen.

Ställer sig bakom nomineringen

Ett område där förhandlingar har pågått under våren handlar om etableringsjobben.

– Etableringsjobbet är otroligt viktiga, inte minst för nyanlända och unga unga människor sin i dag har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger Gulan Avci till DI.

Både Avci och Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni ställer sig bakom Löfvens nominering av Ylva Johansson som ny EU-kommissionär.