Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

L-profiler uppmanar Ullenhag att ge upp

L i Dalarna går emot förbundsstyrelsen – nominerar Sabuni.
Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Robert Hannah har uppmanat Erik Ullenhag att ge upp.

Nu ställer sig även L-ledamoten Arman Teimouri bakom kravet.

Detta sedan stödet för Nyamko Sabuni ökat starkt i partiledarstriden, skriver Dagens industri. 

Två ledande Liberaler anser att Ullenhag i stället ska stöda Sabuni.

Arman Teimouri (L) anser att det är viktigt att partiet nu samlar sig kring Sabuni för att ge partiet en bra nystart – och att Ullenhag och Pehrson därför bör hoppa av partiledarstriden.

– Det är viktigt att axla och visa på ett gott ledarskap. Och då tror jag att det enda rätta är att Ullenhag och Pehrson har modet att dra tillbaka sina kandidaturer för att stötta Sabuni, säger Arman Teimouri till Di.

Samma budskap gav L-ledamoten Robert Hannah till Expressen i helgen.

Dessutom anser flera av Ullenhags anhängare att landsmötet bör lyssna på medlemmarna – och inte köra över gräsrötterna som tycks stöda Sabuni.

”Tydligt vem medlemmarna vill ha”

Riksdagsledamoten Maria Nilsson (L) som själv röstade på Ullenhag i provvalet är orolig för vad som skulle ske om ombuden på landsmötet ignorerar medlemmarnas vilja och i stället väljer Ullenhag. 

Hon vill undvika en situation där ombuden på landsmötet skulle gå emot medlemmarnas önskemål och i stället rösta fram Erik Ullenhag. 

– Jag tror att det skulle vara förödande, det har varit väldigt tydligt vem medlemmarna vill ha ...  Det skulle vara ett oerhört svårt utgångsläge att jobba ifrån, säger Maria Nilsson till Di.

– Jag tvivlar inte på att Erik skulle klara det, men jag vet inte om han skulle ha något parti kvar att leda om det skulle hända, säger hon.

Nilsson ställer sig däremot inte bakom riksdagskollegornas uppmaning att Erik Ullenhag och Johan Pehrson bör kasta in handduken.

https://twitter.com/armanteimouris/status/1140557145332756480
Så blir midsommarvädret där du bor.