Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

L kallar till partiråd efter samtal med S och M

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBY/

Liberalerna har kallat till partiråd för att behandla regeringsfrågan, skriver Ekot. 

I Dagens Nyheter berättar pressekreterare Eric Aronson att L fört samtal med S och M under julledigheten. 

– Förhandlingarna sker i det stängda, säger Aronson till tidningen.

13 januari har Liberalerna kallat till partiråd, något Sveriges Radio Ekot var först med att rapportera. Ekot skriver att man då ska behandla partiets ställningstagande i regeringsfrågan. 

Pressekreteraren Eric Aronson bekräftar uppgiften i Dagens Nyheter. 

Liberalerna kallar till partiråd

– Det stämmer. För att ta nästa steg i regeringsförhandlingarna måste man ha förankrat det i partiet, säger Aronson till tidningen. 

Aronson berättar även att samtal förts under julledigheten. Liberalerna har diskuterat med både Socialdemokraterna och Moderaterna. 

Liberalerna i möte med Socialdemokraterna och Moderaterna

– Liberalerna har under julledigheterna fört samtal med både Socialdemokraterna och Moderaterna, säger Aronson till tidningen. 

Till Expressen säger Aronson: 

– Det är partiledningen som fört samtalen. Jag kan inte säga exakt vilka som deltagit. 

Han vill inte gå in vilka frågor som berörts. 

– Jag vill inte kommentera förhandlingarna. Det sker internt. Det är den 13 vi ska ta ställning till de olika regeringsalternativen. Jan Björklund har ju nämnt ett antal frågor tidigare. Men vilka som är aktuella nu vill jag inte kommentera. 

Aronson vill inte berätta vem som tagit initiativ till samtalen, skriver DN. Han vill heller ej berätta vad som diskuterats. 

– Det kan jag inte säga men det finns initiativ i många riktningar under den här processen. Men hur det har gått kan jag inte säga, förhandlingarna sker i det stängda, säger han till tidningen. 

Talmannens möte med Löfven och Kristersson

I fredags kommenterade talman Andreas Norlén (M) sina telefonsamtal med de två statsministerkandidaterna Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M)

– Jag har i dag talat med de båda huvudkandidaterna till statsministerposten och tagit del av deras respektive bedömningar av processen som gäller regeringsbildningen. 

– Enligt den tidsplan jag har informerat om kommer jag att få förnyade rapporter från Stefan Löfven respektive Ulf Kristersson fredagen den 4 januari. 

10 januari ska Löfven och Kristersson personligen avrapportera till Norlén. Sedan sker en talmansrunda med samtliga partiledare den 14 januari. 

Den 16 januari genomförs en tredje statsministeromröstning. Om den misslyckas sker den fjärde och sista statsministeromröstningen 23 januari. Skulle ingen statsminister väljas då ska extra val genomföras senast den 21 april.

Moderaterna avböjer att kommentera samtalen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!