Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnornas liv på Scheikes gård: ”Verkligheten långt vidrigare”

Hans Scheike drev Sveriges mest ökända sexsekt.Foto: NICLAS HAMMARSTRÖM
Hans Scheike.Foto: MARTINA HUBER
Brita Sylvan bodde på Hans Scheikes gård i över trettio år.Foto: RICHARD STRÖM
Hans Scheike och Britta Sylvan 1993.Foto: MARTINA HUBER
Hans Scheike i Svea hovrätt 1988.Foto: ANDERS HOLMSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN
Expressen september 1988.

Hans Scheike avled i slutet av november, 95 år gammal.

Men berättelsen om den självutnämnde gurun, som drev Sveriges mest ökända sexsekt på en liten gård i Bergslagen, lär leva vidare en lång tid framöver.

– Jag vill ha upprättelse. Folk förstår fortfarande inte vad de där människorna sysslar med, de tror att de håller på med helt harmlösa saker, har Jessica, som var 13 år gammal när hon hamnade på Scheikes ”sommarläger”, tidigare sagt i boken ”Tuktad till frihet” av Magnus Utvik.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.