Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinnornas fräcka stöldvåg – snor Rolex efter kyssar

Senaste nyheterna med Expressen TV
Övervakningskameror fångade en av kvinnornas klockstölder.
Foto: Dorset Police
De kvinnliga rånarna har inriktat sig på äldre män som bär Rolex-klockor. Bilden har inget med artikeln att göra.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Den ena kvinnan går fram till en rik äldre man och kysser honom. Medan han är distraherad stjäl en annan kvinna mannens Rolex-klocka.

Kvinnorna har slagit till 23 gånger på fem månader.

– De är väldigt skickliga, säger 63-årige Alan Bruce, som föll offer för de kvinnliga klocktjuvarna, till Daily Mail.

Derek Freestone, 77, satt i sin bil i engelska byn Emsworth i juli när två kvinnor knackade på fönstret och bad honom skriva på en namninsamling för en skola för döva. Efter att ha skrivit under skakade den ena kvinnan hans hand. Då försökte den andra kvinnan kyssa honom.

Efter att ha knuffat undan henne märkte Derek Freestone att hans guldklocka, en Rolex värd 150 000 kronor, var borta.

– Jag hoppade ut ur bilen men de syntes inte till. Det gick så snabbt alltihop, säger Derek Freestone och fortsätter:

– Hon drog av min klocka på två-tre sekunder, jag kände inte ens att den försvann.

De kvinnliga rånarna har inriktat sig på äldre män som bär Rolex-klockor.
Foto: Wikimedia

Rånoffret om kvinnliga tjuvarna: ”De är väldigt skickliga”

Dagen därpå var Alan Bruce, 63, i staden Wimborne när de två kvinnorna bad honom om en underskrift till deras namninsamling. Därefter försökte en av dem omfamna honom medan den andra kvinnan sade:

– Jag vill ha sex med dig.

Alan Bruce knuffade undan kvinnorna men märkte senare till sin förvåning att de hade stulit hans Rolex, en modell värd 165 000 kronor, utan att han hade märkt något.

– De där klockorna är ganska svåra att ta av. Man lyfter en del, sedan den andra delen och då lossnar den. De är väldigt skickliga, säger Alan Bruce om de kvinnliga klocktjuvarna.

”Hon skrek ordet ’Sex!’ gång på gång”

Michael Parry, 84, hade varit och handlat i byn Bourton-on-the-Water när en kvinna kom fram till honom med en namninsamling. När han skrev under grep kvinnan tag i honom.

– Hon skrek ordet ”Sex!” gång på gång. Hade du gått förbi hade du trott att jag attackerade henne. Jag har aldrig varit med om något liknande. Sedan sprang hon bort till en bil som körde i väg omedelbart, säger Michael Parry.

Då märkte Michael Parry att hans Rolex, en modell värd 177 000 kronor, var borta.

– Man förväntar sig inte att bli rånad vid elvatiden på förmiddagen vid snabbköpet, säger Michael Parry.

De två senaste klockstölderna inträffade i Dorset. Richard Gray, 79, stod utanför sitt hem i staden Poole den 16 oktober när en av kvinnorna försökte kyssa honom samtidigt som den andra slet av hans Rolex från handleden.

Har slagit till 23 gånger på fem månader

Enligt polisen har kvinnorna som brittiska medier kallar ”Rolex rippers” slagit till 23 gånger på fem månader på olika platser i landet. Rånoffren, som alla är förmögna äldre män, har beskrivit kvinnorna som mörkhåriga östeuropéer mellan 20 och 40 år gamla. Det är oklart om det är alltid är samma två kvinnor som begår klockstölderna eller om det finns fler inblandade. 

– Vi samarbetar med andra polisdistrikt för att identifiera, lokalisera och gripa de skyldiga, säger Mark Callaghan vid Dorset-polisen som säger att bilder från övervakningskameror är en viktig del i jakten på de kvinnliga klocktjuvarna.

Här är söndagens största nyheter i Expressen TV

GW:s teori om mordet Einár • Kinesiska covidteorin: Amerikanska humrar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.