Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnorna som sålt sex: ”Är betalda övergrepp”

”Mina”, 21, säljer sex för att reclaima sin sexualitet efter alla övergrepp hon varit med om sedan hon som 14-åring övertalades av en kvinna att sälja nakenbilder på sig själv för 4 500 kronor.Foto: ANNA-KARIN NILSSON
”Min erfarenhet är att män inte köper sex för att de annars inte skulle få ligga, utan för att känna makt, få en kick, veta att det de gör är förbjudet och för att kanske få utöva våld på ett sätt som deras partners inte skulle samtycka till”, säger ”Bea” som säljer sex som ett skadebeteende för att tillfälligt döva sin ångest.Foto: Privat

■ Inte en enda kund har frågat ”Mina”, 21, varför hon säljer sex.

■ 26-åriga ”Bea” säger att hon har ett självskadebeteende som vissa män ser som en bonus, för då inser de att hon kommer ha svårt att sätta gränser och att de kan få göra nästan vad de vill med henne.

■ ”Alina”, 26, var bara tolv-tretton år första gången hon sålde sig och berättar att det var omöjligt att vara rädd om sig när hon var i akut behov av pengar till droger. 

Expressen har pratat med tre kvinnor som säljer sex om hur de ser på sin situation.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Studie: Personlighetsdragen som kan skapa social ångest

Forskarnas nya upptäckt: ”Kan finnas ett behov att skräddarsy terapin”

Kihlström: Jag kör den bästa spiken i V75 själv

PREMIÄR: Missa inte Inside V75 – med Örjan Kihlström

Hur mycket mer får jag om jag stannar två år till?

Kristina Kamp svarar på läsarnas frågor om pension