Kvinnorna som sålt sex: ”Är betalda övergrepp”

”Mina”, 21, säljer sex för att reclaima sin sexualitet efter alla övergrepp hon varit med om sedan hon som 14-åring övertalades av en kvinna att sälja nakenbilder på sig själv för 4 500 kronor.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON
”Min erfarenhet är att män inte köper sex för att de annars inte skulle få ligga, utan för att känna makt, få en kick, veta att det de gör är förbjudet och för att kanske få utöva våld på ett sätt som deras partners inte skulle samtycka till”, säger ”Bea” som säljer sex som ett skadebeteende för att tillfälligt döva sin ångest.
Foto: Privat

■ Inte en enda kund har frågat ”Mina”, 21, varför hon säljer sex.

■ 26-åriga ”Bea” säger att hon har ett självskadebeteende som vissa män ser som en bonus, för då inser de att hon kommer ha svårt att sätta gränser och att de kan få göra nästan vad de vill med henne.

■ ”Alina”, 26, var bara tolv-tretton år första gången hon sålde sig och berättar att det var omöjligt att vara rädd om sig när hon var i akut behov av pengar till droger. 

Premium: Expressen har pratat med tre kvinnor som säljer sex om hur de ser på sin situation.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Berget och Rieks riskerar att offras

Premium: Varje tränare tvingas fatta obekväma beslut

Så ska du tänka med tredje dosen om du haft covid-19

Premium: Experterna: ”Vänta två till tre månader”

Kalldusch för MP efter sortin från regeringen

Premium: MP-krisen förvärras – ökat misstroende bland vänsterväljare