Kvinnor var nakna i Dubai – nu riskerar de fängelse

Bilden från Dubai spreds snabbt i sociala medier.
Foto: Twitter
Foto: Twitter

En grupp kvinnor poserade helt nakna på en balkong i Dubai.

Bilden spreds snabbt i sociala medier.

Men kvinnorna greps – och nu riskerar de fängelse.

Sent på lördagskvällen lades en filmsnutt på ett gäng kvinnor på en balkong i Marinaområdet i Dubai upp på sociala medier.

Inget ovanligt med det – förutom att de var helt nakna. Bilden på de 13 kvinnorna fick snabbt spridning, och kom också fort till polisens kännedom, skriver Daily Mail.

Det arabiska emiratet följer strikta sharialagar, och många former av vad de anser är osedligt beteende är förbjudet – som att kyssas i offentligheten och att dricka alkohol utan licens.

Fängelse på straffskalan

Sådant agerande kan få dryga påföljder – och kvinnorna riskerar höga böter och ett fängelsestraff på upp till ett halvår.

Landet har även strikta lagar om hur man får bete sig i sociala medier. En brittisk kvinna var nära på att få fängelse efter att hon kallat sin mans nya hustru för en ”häst” på Facebook. Men hon klarade sig undan med en bot på 7 500 kronor.

Dubais myndigheter bekräftar för AP att flera personer har gripits, men kommenterar inte saken mer än så.

Populärt resmål

”Sådant oacceptabelt beteende reflekterar inte värdena och moralen i emiratets samhälle”, skriver den lokala polisen i ett uttalande enligt AP.

Det arabiska emiratet har blivit populärt för unga européer som vill festa och komma undan coronarestriktionerna i sina hemländer. Landet har förhållandevis snälla regler om smittspridningen, och restauranger och gallerior håller öppet.

Minns du detta? 2018 invaderades Mexico City av nakna cyklister.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.