Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kvinnor som kommer in blir mer hårt ansatta”

Olof Lundh.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Jennifer Kücükaslan ersatte Ola Wenström i Champions League-finalen.
Foto: FELIX FRANK / NENT

En vecka före EM i fotboll medverkar Olof Lundh i Expressens mediepodd ”Lägg ut!”.

Om Ola Wenström-turbulensen, trycket som kvinnliga kolleger tvingas utstå – och bakgrunden till att Zlatan blev så förbannad på honom.

– Ibland måste man ställa frågor som skapar dålig stämning, säger Olof Lundh.

Om turbulensen kring Ola Wenström säger Olof Lundh att han ”hört en miljon rykten och vet inte vad som är sant eller inte eftersom jag inte varit där”.

Om Nent, konstaterar Lundh:

– De säger att man satsar på nya programledare, sen så tillsätter man Peter Jihde för att leda deras nya vintersatsning och det är ju ingen ny programledare.

Efter att Expressens Magnus Alselind i podden spekulerat i att Ola Wenström kan komma att jobba på TV4 och C More i höst när tar över Champions League-fotbollen, så svarar Lundh:

– Det finns lite uppgifter även om Discovery, som kanske tar över golfen. Det figurerar mycket uppgifter.

”Kvinnor blir mycket mer hårt ansatta”

Jennifer Kücükaslan ersatte Ola Wenström i Champions League-finalen. På frågan från Expressens Karin Olsson om problemen för kvinnliga sportjournalister, svarar Lundh:

– Det finns två stora problem. Kvinnor som kommer in blir mycket mer hårt ansatta – och det finns en oerhört bristande mångfald.

I podden berättar Olof Lundh också om bakgrunden till ordväxlingen med Zlatan Ibrahimovic när denne på en presskonferens bland annat sa:

– När det går bra och svider i dina ögon, är det skönt.

– När det gör ont i magen för dig, njuter jag.

”De har velat ha bort mig”

Boken ”Landslaget enligt Lundh” kommer i ny utgåva inför EM. TV4-journalisten, som även är krönikör i Dagens industri, berättar att Fotbollförbundet på förhand försökt få ut böckerna och även försökt stoppa honom som reporter vid sidlinjen på landskamperna.

– De har velat ha bort mig.

I podden berättar Lundh också om när han fick nog och kallade en känd landslagsboss för ”jävla tomte”.

Expressens mediepodd ”Lägg ut!” görs av Karin Olsson, kulturchef och biträdande chefsredaktör, samt Magnus Alselind, redaktionschef.

I veckans avsnitt avhandlas också reportern som hade sex i sändning från en dansk swingersklubb och vad som är sant och falskt i Joakim Lamottes rapportering från utsatta områden.

Sportjournalisten släppte ny bok med helt kapitel om Zlatans roll i landslaget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.