Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnans sms kan bli de sista bevisen

Polisen för nu en kamp mot klockan för att hitta bevis som binder kvinnan till brottsmisstankarna mot Madelene. Foto: Michaela Hasanovic
Huvudmisstänkt är en 33-årig man, som misstänks för mord. Hans 30-åriga flickvän misstänks för brott mot griftefriden, skyddande av brottsling, stöld av en bil och vapenbrott. Foto: Michaela Hasanovic
Tvåbarnsmamman Madelene hittades mördade och ingjuten i ett betongblock i Upplands Väsby. Foto: Privat

Utredarna söker efter de sista, bindande bevisen i den misstänkta kvinnans mobil och dator efter mordet på tvåbarnsmamman Madelene, 29:

All sms-trafik och mejl tankas ner – och på tisdag ska den misstänkta pressas i nya förhör.

– Om de inte hittar något nytt, så kommer hon att bli släppt, säger advokat Björn Adolfsson.

Den 31 mars, alltså på torsdag i nästa vecka, kan åtal väckas efter mordet på tvåbarnsmamman som hittades mördad och ingjuten i ett betongblock i Upplands Väsby.

Huvudmisstänkt är en 33-årig man, som misstänks för mord. Hans 30-åriga flickvän misstänks för brott mot griftefriden, skyddande av brottsling, stöld av en bil och vapenbrott. Det senare sedan polisen hittat ett vapen, en pistol, i hennes bostad vid en husrannsakan efter gripandet.

Söker efter sista bindande bevisen

Nu för polisen en kamp mot klockan för att hitta bevis som binder kvinnan till brottsmisstankarna mot Madelene. De söker efter de sista bindande bevisen i kvinnans dator och mobiltelefon, som beslagtagits.

Kvinnans försvarare, advokat Björn Adolfsson, bekräftar:

– Först speglar de hela hårddisken, så att de inte förstör någonting. Sedan gör de en egen arbetskopia, som de går igenom. Det kommer också att bli ett nytt förhör med min klient på tisdag i nästa vecka, och om de inte hittar något nytt så kommer hon att bli släppt.

Hittades ingjuten i betong

Har de sagt det?

– Det kan de inte lova, men intentionerna är sådana, säger kvinnans försvarare. Åklagarna har också flaggat för det här, säger Adolfsson.

I november förra året försvann tvåbarnsmamman Madelene, 29, närmast spårlöst. Först tre månader senare, i början av februari i år, hittades hon mördad.

Kroppen hittades ingjuten i ett betongblock i ett naturområde i Upplands Väsby. I slutet av februari greps paret, den 33-årige mannen och hans 30-åriga flickvän, misstänkta för inblandning i mordet.