Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnans beteende fick henne avkastad från planet

Kvinnan på planet gick till verbal attack mot sina stolsgrannar.
Foto: Shutterstock/Facebook/Norma Rogers
När hon fortsatte sina personpåhopp blev hon ombedd att lämna planet.
Foto: Facebook/Norma Rogers

En kvinna på ett flyg i USA gillade inte vilka hon hade placerats bredvid. 

I ett högljutt samtal i sin telefon gick hon till flera verbala attacker mot stolsgrannarna, skriver New York Post.

I en mobilfilm från planet hörs bland annat hur hon kallar dem för ”två stora grisar”. 

Flyget mellan Las Vegas och Newark i USA fick en otrevlig början när en högljudd och mycket missnöjd kvinna steg ombord. När hon kom till sin plats ansåg hon att de två personerna som skulle sitta på varsinn sida av henne var så stora att de tog upp hennes utrymme, och påbörjade ett nedlåtande samtal om saken med någon i sin mobiltelefon. 

Efter att spenderat en tid med att irritera både grannarna och de andra passagerarna i planet började en av passagerarna, sjuksköterskan Norma Rodgers, filma kvinnan.

– Åh men gud! Jag vet inte hur jag ska klara av det här de kommande fyra timmarna! säger kvinnan högt.  

– Men de kommer åtminstone hålla mig varm, fortsätter hon säga om sina två stolsgrannar.

Fick nog av hennes beteende

I filmen, som Norma Rogers delade på sin Facebooksida och som snabbt nådde över 2,5 miljoner användare, ser man hur en av stolsgrannarna, en man, sitter tyst bredvid den upprörda kvinnan medan hon fortsätter:

– Jag kan inte sitta här för de är båda så stora, både till vänster och höger. Jag kan inte ens sitta här.

Men andra i planet fick nog av kvinnans beteende. Till en början informerades hon om att det fanns andra säten som hon kunde byta till, men när kvinnan fortsatte att gå till personangrepp fick flera passagerare – och flygvärdinnor – nog. 

– Du borde skämmas över dig själv. Det du gör är så hemskt, säger en man till henne, varpå kvinnan svarar att hon inte kan andas och informerar att hon ”äter sallad”. 

Norma Rogers, som filmar, hörs till slut säga till en flygvärdinna att hon inte tolererar att bli verbalt attackerad av kvinnan längre. 

Sedan tvingas kvinnan lämna planet, skriver New York Times. 

Debatt blossat upp efter händelsen

Händelsen utspelade sig på ett av United Airlines flyg. En talesperson vid flygbolaget meddelade Washington Post att den störande passageraren fördes ut från planet på grund av sitt beteende. 

”Uniteds flygvärdinnor bryr sig om säkerheten och välmående hos alla våra resenärer, vilket är varför de agerade skyndsamt för att finna en annan flygstol till den störande kunden. När det blev tydligt att den här passagerarens beteende troligen skulle bli problematiskt på detta flyg fick hon ett annat resealternativ morgonen efter.”

Dagarna efter att videon blivit viral har en debatt om flygplanens stolssäten blossat upp i USA. Gruppen ”weigh more pay more” (översatt ”väg mer betala mer) debatterar för att de som är för stora för flygplanens stolar borde köpa två säten, medan andra anser att det är upp till flygbolagen att tillgodose alla sina kunders behov när det kommer till att kunna sitta på planet.

https://www.youtube.com/watch?v=Eb2omActtUE&feature=youtu.be

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.