Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinnan styrde flera bordeller – får fängelse

Foto: ERIK SIMANDER

Den 45-åriga kvinnan är tidigare ostraffad. Nu döms hon till tre års fängelse för grovt koppleri, förberedelse till koppleri och bokföringsbrott.

Brotten har pågått ”under en längre tid med flera målsäganden vid tre olika salonger och omsatt en stor summa pengar”, slår Södertörns tingsrätt fast i domen.

Bordellerna drevs på thaimassagesalonger runtom i södra Stockholm. Enligt stämningsansökan har sexhandeln genererat intäkter på närmare 1,5 miljoner kronor under perioden 1 januari till 10 maj 2021.

Vid sidan av fängelsestraffet meddelas också näringsförbud för kvinnan i fem år.

Kvinnan som drev bordellerna har erkänt koppleri av normalgraden. Hon har medgett att hon bedrivit verksamhet i de tre olika massagesalongerna, att hon styrt den dagliga verksamheten och ”främjat att det tillhandahållits tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning”.

Hon nekar samtidigt till att ha utnyttjat de andra kvinnorna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.