Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnan slogs ihjäl - med en hammare

Hon rastade hundarna under en morgonpromenad vid hemmet. Några timmar senare misstänks kvinnan i 20-årsåldern ha mördat och styckat den unga kvinnan.Foto: Lisa Mattisson Exp
Här hittades den unga kvinnan styckmördad på onsdagen före midsommar.
Här hittades den unga kvinnan styckmördad på onsdagen före midsommar.Foto: Christian Gustafsson
En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för det råa brottet och två män i 20-årsåldern är misstänkta för medhjälp till mord.
Den mördade kvinnans vänner som hon skulle firat midsommar med. Foto: Lisa Mattisson
Den mördade kvinnans vänner som hon skulle firat midsommar med.Foto: Lisa Mattisson
Många i samhället samlades för att hedra mördade kvinnan.Foto: Lisa Mattisson
Många i samhället samlades för att hedra mördade kvinnan.Foto: Lisa Mattisson
1 / 8

ASKERSUND/STOCKHOLM. Den 22-åriga kvinnan gjorde sig i ordning i badrummet.

Då tros den svartsjuka hästtjejen ha tagit sig in i bostaden och gått till attack med en hammare.

Senare samma kväll ringde hästtjejen själv polisen - och berättade om styckmordet.

Platserna som är inblandade i morddramat

BILARNA

Ett flertal bilar har beslagtagits av polisen eftersom de är intressanta i utredningen. Polisen tror att någon av bilarna kan ha använts för att föra bort kroppen och undersöker dessa för att säkra spår.

Veckan innan midsommar publicerade den 24-åriga häktade kvinnan en bild på Facebook på en liten röd bil som hon uppgav att hon körde då.

Eventuellt har även en bil som tillhör brottsoffret beslagtagits. Enligt vänner köpte hon nyligen en Mustang.

-

HÄSTTJEJENS HEM

Efter att den 24-åriga kvinnan attackerat sin 22-åriga rival med kniv åkte hon tillbaka hem, en resa på knappt tre mil. Ett par timmar senare ska kvinnan ha återvänt till lägenheten för att stycka kroppen.

-

HÄKTET I ÖREBRO

Den misstänkta 24-åringen sitter nu häktad i Örebro. I samband med häktningsförhandling i söndags erkände hon att hon orsakat 22-åringens död.

-

FYNDPLATSEN

Kroppen påträffades i ett skogsområde vid Hällabrottet, öster om Kumla. Polisen vill inte gå in på detaljer om hur påträffandet av kroppen skedde. Mellan den misstänkta mordplatsen och platsen där kroppen har påträffats är det cirka tre mil.

-

MORDPLATSEN

Mordet ska ha begåtts i den 24-årige mannens lägenhet i Askersund.

Den 24-åriga kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för mord. Vid häktningsförhandlingen erkände hon vållande till annans död.

-

DEN MISSTÄNKTA

Den 24-åriga kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för mord. Vid häktningsförhandlingen erkände hon vållande till annans död.

Kvinnans 24-årige sambo och expojkvän var fram till i går häktad misstänkt för skyddande av brottsling men är nu släppt. Men misstankarna är inte helt avskrivna ännu.

Den 24-årige man som den 24-åriga kvinnan och hennes 22-åriga rival kämpade om var tidigare anhållen misstänkt för medhjälp till mord, men han släpptes redan i söndags.

Den 24-årige mannen gav sig av till jobbet vid 06-tiden i onsdags i förra veckan och lämnade sin flickvän ensam i lägenheten i Askersund.

Samtidigt misstänks den 24-åriga hästtjejen ha befunnit sig utanför huset och bevakat porten.

Kort efter att den 24-årige mannen lämnade hemmet misstänks hon ha tagit sig in i huset för att överfalla sin kärleksrival. Enligt Aftonbladet var hon beväpnad med en hammare.

Grannen hörde skrik

Expressen har talat med en granne i huset som berättar hur det hördes ett gällt skrik inifrån lägenheten vid 06.30-tiden. Grannen berättar att hon blev orolig och gick ut i trappuppgången och knackade på dörren, men ingen öppnade.

Den nu häktade 24-åriga kvinnan ska enligt Aftonbladets källor ha slagit sin 22-åriga rival i bakhuvudet med hammaren, därefter knivhuggit henne upprepade gånger innan hon lämnade sitt döende offer i lägenheten.

Kvinnan ska sedan ha åkt hem, för att återvända ett par timmar senare då hon styckade kroppen och packade ned den i plastkassar som hon bar ut i bilen.

"Är obehagligt"

Den 24-åriga kvinnan körde vid den här tidpunkten en röd bil av äldre modell, ett fordon hon lagt upp en bild av på sin Facebook-sida.

En granne, som har utsikt över portuppgången, har berättat för polisen att hon samma morgon som mordet skedde såg en röd bil stå uppbackad utanför porten.

- Det är obehagligt, säger grannen Sonja Carlsson.

Veckan före midsommar noterade hon vid flera tillfällen hur en ung kvinna parkerat sin röda bil i området, och hur hon suttit och väntat på någon. Hon gjorde iakttagelsen flera gånger, vilket hon också berättat för polisen.

När den 24-åriga hästtjejen kom hem från jobbet senare på onsdagen berättade hon för sin expojkvän att hon skadat en annan kvinna och bad om hans hjälp.

Men han vägrade att ställa upp och uppmanade henne i stället att kontakta polisen.

- Han fick veta att något hade hänt, men han visste inte om att hon hade dött, säger expojkvännens advokat Andreas Simon till Expressen.

Fick hjälp att hitta kroppen

Sent på onsdagskvällen angav 24-åringen sig själv. Samtalet till 112 föranledde att polisen ryckte ut och grep kvinnan och hennes sambo på deras gård. Därefter fick de hjälp att lokalisera de styckade kroppsdelar som 24-åringen misstänks ha försökt gömma undan i ett strövområde vid Hällabrottet i Kumlatrakten.

Motivet bakom styckmordet är, enligt polisens misstankar, ett triangeldrama, mellan den mordmisstänkta 24-åriga kvinnan och en 22-årig kvinna som dejtade samma man som hon var intresserad av.

I samband med söndagens häktningsförhandling erkände kvinnan att hon orsakat rivalens död. Samtidigt hävdade hon att det aldrig varit hennes avsikt att hon skulle dö.

Den 24-åriga kvinnans ex- pojkvän var tidigare häktad misstänkt för skyddande av brottsling, men han släpptes ur häktet i går.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.