Kvinnan ska ha städat bilen med tandborste

Kvinnan ska ha städat bilen så grundligt att hon till och med använde sig av en tandborste invändigt.
Foto: Johan Ronge
Kort efter sommarstugemordet i Arboga ska den misstänkta 41-åriga kvinnan ha storstädat sin bil.
Foto: Per Karlsson

Kort efter sommarstugemordet i Arboga ska den misstänkta 41-åriga kvinnan ha storstädat sin bil.

Städningen ska ha varit så grundlig att hon till och med använde tandborste, enligt vittnesuppgifter till VLT.

Vittnet har förhörts av polis och uppgifterna anses vara viktiga i polisens kartläggning av kvinnans förehavanden tiden efter mordet, skriver tidningen.

Den 41-åriga kvinnan och den 18-årige mannen bodde tillsammans i hennes lägenhet i Eskilstuna.

Nu hoppas polisens utredare att spår i och omkring bostaden ska leda dem till ledtrådar efter sommarstugemordet i Arboga den 3 augusti. Under onsdagen hade polisen en grupp tekniker på plats som grundligt undersökte platsen.

Det har i tidigare medierapportering figurerat uppgifter om att kvinnan ska ha tvättat sin bil vid bostaden kort efter händelsen.

Nu bekräftar Västeråspolisens spaningsledning för VLT att man har förhört ett vittne som har sett händelsen. Enligt uppgifter till tidningen ska kvinnan ha städat bilen så grundligt att hon till och med använde sig av en tandborste invändigt.

Vittne: "Bilen är helt ny"

– Bilen är alldeles ny. Kanske bara tre eller fyra veckor gammal. Hon hade en äldre svart Volvo förut. Hon torkade bland annat insidan på alla fyra dörrarna mycket noggrant. Hon rengjorde dörrarna med rengöringsmedel som hon hade i en sprayflaska. Sedan slängde hon trasorna i en papperskorg här intill, berättar ett vittne för Ekuriren.

Kort efter sommarstugemordet i Arboga ska den misstänkta 41-åriga kvinnan ha storstädat sin bil.
Foto: Olle Sporrong

Samtidigt står det klart att sexhärvan i somras - där kvinnan misstänktes för att ha haft sex med två killar i beroendeställning, eftersom de bodde på hennes flyktingboende - kan få nytt liv.

Åklagaren valde att lägga ned förundersökningen men nu har killarnas målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz har begärt överprövning av åklagarens beslut.

"Vi begär överprövning då alla utredningsåtgärder inte är vidtagna", skriver hon i ett sms till Expressen.

18-åringen intressant i misshandelsärende

Efter misshandeln - som gav killarna benbrott och knivskador - misstänktes en 25-årig man för grov misshandel, olaga hot samt grovt övergrepp i rättssak eftersom händelsen bedömdes vara hämnd för att de berättat om sexhärvan.

Nu är 25-åringen avförd från utredningen.

Enligt uppgifter till Ekuriren ska nu i stället den 18-årige man som misstänks ha mördat tillsammans med 41-åringen vara intressant i utredningen, tillsammans med en annan bekant till kvinnan.

Uppgifterna om att 18-årigen ska vara intressant även vid misshandeln av flyktingkillarna har inte bekräftats av polis eller åklagare, och ingen har formellt delgivits misstanke för attacken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.