Kvinnan låg död bredvid mannen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
När släktingen kom till radhuset låg den 36-åriga kvinnan död. Mannen låg medvetslös bredvid.
Foto: HALLBERG LEIF

När släktingen kom till radhuset låg den 36-åriga kvinnan död.

Bredvid låg hennes 24-årige man medvetslös.

- Vi misstänker att mannen mördat kvinnan och sedan försökt ta sitt liv, säger Jan Staaf vid polisen i Linköping.

Familjedramat skakade i går det idylliska radhusområdet i Ljungsbro, strax norr om Linköping.

Låg medvetslös bredvid

 Paret, som tidigare var helt okända för polisen, hade nyligen flyttat in i huset. Släktingar försökte i går ringa till den 36-åriga kvinnan.  När de inte fick kontakt kom en manlig släkting till huset vid 17-tiden.  Han hittade kvinnan död och mannen medvetslös bredvid. - Det råder inget tvivel om att hon mördats och mycket tyder på att den 24-årige maken är gärningsmannen, säger Jan Staaf. Polisen ville i går kväll inte berätta hur kvinnan mördats. Men mannen försökte efteråt ta sitt liv, troligen med tabletter. Han fördes till Universitetssjukhuset i Linköping och hans tillstånd var in natt kritiskt. - Vi vet inte varför han dödade kvinnan.  - Men det kanske klarnar när vi är färdiga med förhören av anhöriga och när vi kan prata med 24-åringen, säger Jan Staaf. Expressen talade i går kväll med flera grannar till paret.

"Verkade helt normala"

 - De har inte bott här så länge så jag kände dem inte så väl. Men de verkade helt normala och jag har inte hört något bråk från lägenheten, säger närmaste grannen. - Sent på eftermiddagen kom polisen och sa att något allvarligt hade hänt, säger hon. Även kvinnan som tidigare bodde i parets lägenhet beskriver dem som "ett vanligt par". - De kom och tittade på lägenheten innan jag och min pappa flyttade, säger hon till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.