Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnan: "Anklagelserna förstås inte iscensatta av Pentagon eller någon annan"

Nu talar en av kvinnorna ut.
Hon menar att det till en början var fråga om frivilligt sex som utmynnade i övergrepp.
- Anklagelserna mot Assange är förstås inte iscensatta av varken Pentagon eller någon annan, säger hon till tidningen Aftonbladet.
Nu talar en av kvinnorna som anmält Wikileaks grundare Julian Assange ut.
Kvinnan är i 30-årsåldern. I fredags blev hon kontaktad av den andra kvinnan, som är mellan 20 och 30 år. Denna uppgav att hon hade blivit våldtagen av Assange.
– Jag trodde direkt på hennes uppgifter eftersom jag själv haft en upplevelse som liknande hennes berättelse, säger kvinnan till Aftonbladet.

"Vi står fullt ut för uppgifterna"

Båda kvinnorna ska ha träffat Assange under hans vistelse i Sverige. Båda anser också att det först ska ha handlat om frivilligt sex som utmynnade i övergrepp. Kvinnan i 30-årsåldern valde att anmäla Assange för sexuellt ofredande, medan den andra gick ett steg längre.
– Den andra kvinnan ville anmäla för våldtäkt. Jag gav min berättelse som vittnesmål till hennes berättelse och för att stötta henne. Vi står fullt ut för uppgifterna, säger kvinnan till Aftonbladet.

Avärdar alla konspirationsteorier

Hon tillbakavisar uppgifterna om att de först inte skulle ha velat anmäla Assange eftersom de var rädda, och säger att Assange inte är våldsam.
Hon avfärdar även alla konspirationsteorier på nätet, om att anklagelserna skulle vara fabricerade av Pentagon.
– Anklagelserna mot Assange är förstås inte iscensatta av varken Pentagon eller någon annan. Ansvaret för det som hänt mig och den andra tjejen ligger hos en man med skev kvinnosyn och problem att ta ett nej, säger hon till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.