Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna våldtagen och förnedrad – 11 gripna

Följ senaste nytt i Expressen TV.
De senaste åren har flera protester arrangerats i Indien för att belysa situationen för kvinnor i landet. Arkivbild.
Foto: SONU MEHTA/HINDUSTAN TIMES/SHUTTERST / SONU MEHTA/HINDUSTAN TIMES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTO
Bild från en demonstration i tidigare i januari där myndigheterna kritiserades för sin hantering av ett uppmärksammat våldtäktsfall.
Foto: VISHAL BHATNAGAR/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / VISHAL BHATNAGAR/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC

Elva personer har gripits misstänkta för att ha våldtagit och torterat en ung kvinna i Delhi, Indien, inför hennes kvinnliga familjemedlemmar.

Efter våldtäkten tvingades kvinnan gå på gatorna i området samtidigt som hon blev slagen, rapporterar CBS News.

Polis i Indien har gripit elva personer, varav nio kvinnor, misstänkta för att ha våldtagit, torterat och förödmjukat en ung kvinna i Delhi.

Händelsen skedde onsdagen den 26 januari i östra Delhi, där kvinnan uppges ha blivit tillfångatagen och brutalt våldtagen av en grupp män i en hämndattack. De ska ha rakat av hennes hår, och hängt en girlang av skor runt hennes nacke när hon blev slagen och uppvisad på gatorna.

Kvinnan i 20-årsåldern är gift och har en treårig son. Enligt polisen våldtog männen kvinnan inför hennes mamma och andra kvinnor i familjen.

– Inte ens min familj kunde stå på vår sida och bad oss att lämna. Vad de gjorde mot min fru har ärrat oss för livet, säger kvinnans man till The Indian Express.

”Han blev kär i henne”

Enligt kvinnans familj är gärningspersonerna kopplade till en grannfamilj vars tonårspojke uppges ha tagit sitt liv efter att ha blivit avvisad av kvinnan.

Efter händelsen ska pojkens familj ha hotat kvinnan vid flera tillfällen samt uppmanat henne att flytta.

Videoklipp sprids på sociala medier och beskrivs visa hur en grupp kvinnor tvingar offret att gå samtidigt som de slår på henne, skriver Daily Mail. Vid sidan står åskådare och hejar på.

Attacken är den senaste av en rad våldtäkter i Delhi, trots nyligen skärpta lagar på området.

Se något mer:
Här bär våldtäktsmannen runt på sitt offer mitt i staden

Ställs inför rätta sju år senare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.