Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök – två män söks

En kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök i Råsunda i Solna kommun under natten mot söndagen.

Nu söker polisen efter två okända män. 

– En kvinna kom med tunnelbanan från Fridhemsplan när två män sprang i kapp henne. Den ene drog ner henne. Hon uppfattade som att de inte var intresserade av hennes handväska och tillhörigheter, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Klockan 02:53 kom det in ett samtal om det misstänkta våldtäktsförsöket på Trappgränd i Råsunda, en kommundel i Solna. 

Från Stockholmspolisens webbplats.

Strax före det hade en man hört kvinnoskrik och sett två okända män vid Trappgränd. Vittnet försökte följa efter – men förgäves. De misstänkta personerna hann undan. 

– Vi har varit där och testat med hundsök och spårat, men det gav inget resultat, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Höll för kvinnans mun

Enligt polisuppgifter hade kvinnan kommit med tunnelbana från Fridshemsplan till Solna Centrum när hon blev överfallen och nerdragen på marken. Männen ska ha försökt hålla för munnen på kvinnan, men hon lyckades ändå göra sig hörd med skrik. 

En anmälan om försök till våldtäkt är upprättad. 

Kvinnan ska haft skrapsår och en mindre skada på munnen.

Texten uppdateras.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.