Kvinna utsatt för våldtäktsförsök – man gripen

Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har utsatts för ett våldtäktsförsök i Sundsvall, skriver polisen i Västernorrland på sin webbplats.

En man i 25-årsåldern har gripits som misstänkt.

Samtidigt har polisen spärrat av ett område i staden för teknisk undersökning. 

Våldtäktsförsöket kom till polisens kännedom klockan 04:30 på söndagsmorgonen. 

Enligt polisen handlar det om en kvinna i 30-årsåldern som har blivit utsatt för ett våldtäktsförsök utomhus i Sundsvall. 

Efter att polisen tog upp jakten på den misstänkte, bland annat med hjälp av hundspårning, kunde en man i 25-årsåldern gripas i stadsdelen Sallyhill. 

Blir teknisk undersökning

Den gripne är skäligen misstänkt för våldtäktsförsök, den lägre misstankegraden, enligt polisen i Västernorrland. 

"Ärendet är under avrapportering och ska kompletteras med förhör och teknisk undersökning av brottsplatsen. Efter att avrapporteringen är klar och den misstänkte är förhörd kommer kontakt att tas med jourhavande åklagare för att få beslut om ett eventuellt anhållande", skriver polisen på sin webbplats. 

"Vill inte ge några detaljer"

Polisen vill inte berätta om det handlar om en överfallsvåldtäkt.

– Jag vill inte ge några detaljer, säger Börje Öhman, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, till Sundsvalls Tidning

Polisen har en hel del arbete framför sig med anledning av det misstänkta våldtäktsförsöket. 

– Vi ska hålla förhör och göra en teknisk undersökning av brottsplatsen, säger Börje Öhman till tidningen. 

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag