Kvinna rånades i hemmet i Ludvika

Publicerad

En kvinna bands och rånades i sitt hem i Ludvika på fredagsmorgonen.

Hon lyckades själv ta sig loss och kontaktade sin dotter – nu jagar polisen rånarna.

– Det är osäkert om de var försedda med rånarhuva eller annan maskering, säger Jöran Lindblom, kommunikatör på polisen i Dalarna.

Strax efter klockan 08 på fredagsmorgonen fick polisen i Ludvika in larmet. En kvinna i 60-årsåldern hade då lyckats ta sig loss – efter att ha bundits och rånats i sitt hem. Efter att hon kommit loss kontaktade hon sin dotter. Därefter kontaktades polis.

Det ska ha rört sig om minst två gärningsmän som tog sig in i kvinnans hem.

– Det är den uppgifter som finns just nu, att det var två personer som var inne i bostaden. Det är osäkert om de var försedda med rånarhuva eller annan maskering, säger Jöran Lindblom, kommunikatör på polisen i Dalarna.

Polisen säkrar spår

Nu jobbar polisen intensivt för att få tag i gärningsmännen.

– Det som pågår är normalt polisarbete. Förhör av kvinnan, och man söker eventuella vittnen som kan ha sett gärningsmännen komma och gå, spårsäkring i området. Jag har inga mer uppgifter att komma med.

Det är oklart hur rånarna lämnade brottsplatsen. Enligt de första uppgifterna ska de ha fått med sig kontanter.

– Det är så det verkar nu i alla fall, säger Lindblom vidare.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag