Kvinna påkörd av bil i centrala Malmö

Förd till sjukhus med ambulans • Polisen utreder mordförsök
Kvinnan blev påkörd i Pildammsparken i centrala Malmö.
Foto: Google maps

En kvinna i 20-årsåldern har blivit påkörd av en personbil i Pildammsparken i centrala Malmö, rapporterar polisen. 

Kvinnan är förd till sjukhus i ambulans och polisen har startat en förundersökning om misstänkt mordförsök. 

– Vi tror att vi har en ganska god bild av händelseförloppet men vi är fortfarande på ett tidigt stadium i förundersökningen, säger Filip Annas, presstalesperson för polisens region Syd. 

Påkörningen uppges ha utspelat sig på Margaretavägen i Pildammsparken vid 14-tiden på onsdagen. Efter att ha kört på kvinnan så körde bilföraren från platsen. 

Polisen fick larm till ledningscentralen och skickade dit en patrull som upptäckte den skadade kvinnan. 

Hon fördes till sjukhus i ambulans. 

– Frågan om exakt hur skadeläget ser ut får jag hänvisa till sjukvården men vi hoppas kunna höra henne senare i kväll, säger Filip Annas. 

Polisen söker föraren

Polisen meddelar att utredningen gäller mordförsök och att de söker efter föraren. Omständigheterna kring påkörningen och de uppgifter som polisen hittills har hämtat in gör att polisen misstänker att det handlar om en målmedveten handling och inte en olycka. 

Polisen vill ännu inte uttala sig om eventuellt motiv eller om det funnits någon hotbild mot den påkörda kvinnan. 

– Vi tror att vi har en ganska god bild av händelseförloppet men vi är fortfarande på ett tidigt stadium i förundersökningen, säger Filip Annas. 

För en dryg vecka sedan blev en ung kvinna påkörd av en personbil efter ett bråk med flera inblandade personer vid Dragörkajen i Malmö. I det fallet är en 19-årig kvinna misstänkt för bland annat mordförsök.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.