Kvinna överfallen – polisen jagar gärningsman

Publicerad

På söndagen larmade en kvinna polisen efter att hon blivit överfallen på en gata i Örebro.

Flera polispatruller söker nu efter en gärningsman.

Kvinnan ska vara lindrigt skadad, enligt polisen.

Vid 17-tiden på söndagen larmade en kvinna 112 efter att hon blivit överfallen av en person på en gata i norra delen av Örebro.

En polispatrull skickades till platsen för att träffa kvinnan. Hon ska ha fått en del fysiska skador, men de bedöms inte vara allvarliga, uppger polisen. 

Polisen uppger att de kunnat förhöra kvinnan och även säkrat vissa spår.

Flera poliser jagar gärningsman

Flera polispatruller söker nu efter en misstänkt gärningsman. 

Enligt polisen rörde sig flera personer i området när de anlände till platsen och därför hoppas man att det finns vittnen som kan ha sett överfallet på kvinnan. 

"Vi hoppas att någon eller några kan ha gjort iakttagelser som kan vara viktiga i utredningen", skriver polisen på sin hemsida.

Örebropolisen uppmanar de personer som har uppgifter att lämna kring händelsen att höra av sig till polisen på telefon 114 14.

 

Texten uppdateras.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag