Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna och barn döda – hittades livlösa i havet

En kvinna och tre barn hittade livlösa i havet – flicka död.
En stor insats pågick i Tromsø på måndagskvällen efter att fyra livlösa personer hittats i vattnet.Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Någon har tänt ett ljus vid strandkanten.Foto: OLE BERG-RUSTEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

En kvinna i 20-årsåldern och tre barn hittades livlösa i vattnet utanför Tromsø i Norge under måndagskvällen. 

Det äldsta av barnen, en flicka, och kvinnan har dött. 

Det är ännu inte klarlagt om det rör sig om en olycka eller en brottslig handling, uppger polisen. 

På tisdagsmorgonen meddelar polisen att pappan i familjen har kontaktats – och behandlas som ett vittne i utredningen.

Det var 17:30-tiden på måndagskvällen som polis och ambulans larmades till området Fagereng i Tromsø. Då hade förbipasserande sett en barnvagn och spår som ledde ner till vattnet, skriver NRK

– Meddelandet var att man observerat en barnvagn och att det gick spår ner till vattnet. När meddelaren kom till vattnet hittades föremål i vattenbrynet som gjorde att polisen var tvungen att undersöka saken, säger polischef Anita Hermandsen i Tromsø under en presskonferens enligt kanalen.

Personerna i vattnet hittades sedan av en polispatrull som larmades till platsen. En omfattande insats med både räddningstjänst och Kustbevakningen inleddes för att leta efter fler personer i vattnet. 

Polis, räddningstjänst och Kustbevakningen letade i vattnet efter flera personer under kvällen.Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
En polispatrull drog upp de fyra personerna ur vattnet.Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

En liten flicka död 

Skadeläget var inledningsvis oklart för de fyra drabbade, men senare under kvällen meddelade polisen att en ung flicka avlidit av sina skador. 

Vid 6-tiden på tisdagsmorgonen fördes de andra två barnen med ambulanshelikopter till Oslo flygplats för specialistvård. Båda barnen beskrivs av NRK ha livshotande skador.  

Senare under morgonen rapporterar Dagbladet att även kvinnan, som var i 20-årsåldern, har dött. Kvinnan ska ha dött sent under måndagskvällen. 

Polisen utreder nu om det rör sig om en olycka eller ett brott. 

– I nuläget kan vi inte säga om det begåtts en brottslig handling, en olycka eller vad det är som har skett. Vi är i ett väldigt tidigt utredningsstadium, säger polischef Anita Hermandsen under presskonferensen.

Enligt polisen är alla fyra utländska medborgare och anhöriga har underrättats. På tisdagsmorgonen meddelar polisen även att pappan i familjen nu behandlas som ett vittne i utredningen. 

Tromsø kommun har upprättat ett kristeam. 

Spåren ledde ner i vattnet

En barnvagn hittades av förbipasserande i Tromsø – spåren ledde ner i vattnet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.