Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna våldtagen i svarttaxi utanför Västerås

En kvinna i 25-årsåldern uppger att hon våldtogs av föraren när hon tog svarttaxi från Västerås.

Den unga kvinnan hittades med trasiga kläder vid vägkanten intill riksväg 66.

Larmet inkom till polisen klockan 03.12 på söndagen. Då hade ett förbipasserande par sett en ung kvinna i trasiga kläder vid vägkanten intill riksväg 66 en bit söder om Surahammar. 

Enligt polisen var den unga kvinnan mycket ledsen och hon berättade att hon hade åkt svarttaxi från Västerås. Enligt kvinnan ska föraren ha våldtagit henne och sedan dumpat henne längs vägen.

Våldtogs i svarttaxi längs riksväg 66

Kvinnan är förd till sjukhus för vård. Hon har kunnat lämna ett signalement på mannen men polisen har på söndagsförmiddagen inte gripit någon misstänkt gärningsman, rapporterar VLT.

Christina Hagström vid polisens utredningsjour uppger för tidningen att kvinnan är i 25-årsåldern och att våldtäkten ska ha skett i fordonet. 

Eftersom utredningen befinner sig i ett initialt skede är polisen förtegen om detaljer i ärendet.

– Hon har lämnat ett signalement men personen är inte känd av henne, sedan får vi se vad de fortsatta spaningarna ger. Hon har även förts till sjukhus och lämnat prover, säger Christina Hagström till tidningen.

Tog svarttaxi från Västerås

Kvinnan ska inte ha rånats i samband med våldtäkten, enligt polisen. Hon tog svarttaxin från Västerås men polisen vill inte gå in på ytterligare uppgifter om hur kvinnan och svarttaxichauffören träffades.

– Det som är bra här för oss är att anmälan görs så pass tidigt efter den misstänkta gärningen. Vi är glada att paret stannade, det är alldeles för många som bara åker förbi, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, till DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.