Kvinna misstänkt för mord på Lidingö

Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern, som befann sig i lägenheten på Lidingö, där en man i yngre medelåldern hittades död, har anhållits.

Hon har förhörts och delgivits misstanke om mord.

– En person är anhållen, misstänkt för mord, säger kammaråklagare Karl Mellberg till Expressen.se. Omständigheterna om vad som hänt är i nuläget oklara.

Vid elvatiden sökte en kvinnlig polis med hund av gräsytor och buskage runt det höga huset. En teori är att man söker efter saker som kan ha kastats ut från lägenheten, där mannen hittades död.

Polisens tekniker har sedan flera timmar tillbaka finkammat mordlägenheten efter spår. Man har också genomfört en omfattande dörrknackning i huset.

Den misstänkta kvinnan är i 25-årsåldern och tidigare känd av polisen.

– Det jag kan säga är att en person är anhållen för mord i övrigt är omständigheterna oklara.

Kvinnan har delgivits misstanke om brott i ett kort så kallat 24/8-förhör i morse.

– Hon ska sannolikt höras igen under eftermiddagen, säger Karl Mellberg.

Han vill inte säga hur kvinnan ställer sig till misstankarna.

– Nej, jag går inte in på det.

Polisen vill inte heller närmare kommentera vad som tyder på att mannen bragts om livet – och undviker även frågan om mordvapen.

– Jag har varit med om att till och med erfarna jägare vittnat om att en person skjutits, och sedan har det visat sig att personen i fråga fallit från en hög höjd. Så det enda jag säger nu är att personen har anträffats under sådana omständigheter att vi har inlett en förundersökning om mord, säger Sven-Erik Olsson.

Men enligt uppgifter till Expressen ska det röra sig om ett knivmord.

Ambulanspersonal hade larmats till lägenheten om ett misstänkt sjukdomsfall.

Klockan 06.25 larmade de polisen. Då var mannen redan död.

Okänd relation

Sven-Erik Olsson kommenterar inte vilken relation offret och den frihetsberövade har till varandra.

– Jag känner inte heller till om de bor i lägenheten, men åtminstone någon av dem borde göra det, säger Sven-Erik Olsson.

Polisens tekniker undersöker nu platsen samtidigt som man knackar dörr i området.

– I bland finns ett förspel, där grannar hört störande ljud, att folk bråkat eller så. Men något sådant har inte rapporterats in i det här fallet, säger Sven-Erik Olsson.

Chockade grannar

Flera av de boende i niovåningshuset var chockade av det inträffade.

– Jag åkte ner i tvättstugan nu, och såg folk stå utanför porten och pratade med polisen. Alla verkar jävligt chockade, men det verkar inte vara någon som sett eller hört något. Jag har inte sett några avspärrningar. Bara en massa poliser som knackar dörr, säger en granne och fortsätter:

– Det är klart man är chockad. Jag har alltid varit väldigt trygg här. Det har aldrig varit något bråk eller tjafs, och så kommer något sådant här.

Ingen av grannarna kan lämna några uppgifter om vad som hänt i lägenheten där mannen hittades död.

Kvinnans advokat Ingela Hessius har ännu inte träffat sin klient och ville inte kommentera hur hon ställer sig till brottmisstankarna.

– Det är förundersökningssekretess och av hänsyn till min klient uttalar jag min inte i det här tidiga skedet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag