Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt våldtäkt utomhus i natt

Den misstänkta våldtäkten skedde i Rissne under tisdagskvällen.
Rissne.
Foto: Google

En kvinna uppges ha blivit våldtagen när hon promenerade från tunnelbanestationen i Rissne på tisdagskvällen.

Händelsen avbröts när några cyklister åkte förbi platsen.

– Det verkar som att cyklisternas närvaro har distraherat gärningsmannen så att hon kunde göra sig fri, säger Ola Österling vid polisen i Stockholm.

Kvinnan, som beskrivs vara i 30-årsåldern, ska ha varit ute på en promenad i Rissne i Sundbybergs kommun vid 22-tiden på tisdagskvällen.

– Hon hade gått från tunnelbanestationen och var på väg till sin bostad, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

När kvinnan hade gått i en kvart ska hon ha blivit neddragen på marken av en ensam man. Mannen misstänks därefter ha våldtagit henne.

Distraherades av cyklister

Händelsen avbröts när några cyklister passerade.

– Det verkat som att cyklisternas närvaro har distraherat den här mannen och då lyckades kvinnan göra sig fri, säger Ola Österling.

Kort därpå larmades polisen. Kvinnan fördes också till sjukhus, vilket är rutin vid liknande händelser.

I nuläget har ingen person frihetsberövats.

Polisen söker vittnen

Polisen söker nu efter vittnen som kan ha gjort iakttagelser om gärningsmannen. Han tros ha vistats i området runt tunnelbanestationen.

– Det är framför allt cyklisterna som vi vill tala med, säger Ola Österling.

Under den senaste tiden har flera våldtäkter rapporterats i Stockholmsområdet. Det är något som polisen är uppmärksam om.

– Detta är en självklar fråga som utredarna kommer att titta på, om det finns några gemensamma nämnare i de här ärendena som vi har haft under den senaste tiden, säger Ola Österling.

Men det är inget ni går ut med i nuläget?

– Nej det stämmer.

De här larmnumren kan du kontakta om du behöver akut hjälp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.