Kvinna misstänks för mordförsök på buss

Publicerad

En kvinna attackerade en annan kvinna med ett tillhygge på en buss i Vetlanda under torsdagskvällen.

Kvinnan kunde gripas och är nu misstänkt för mordförsök.

– Jag vet att ett antal vittnen hörts på platsen, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

En kvinna i 20-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord i Vetlanda vid klockan 19 på torsdagskvällen.

Mordförsöket inträffade på en buss. Kvinnan försökte där ge sig på en annan kvinna med ett tillhygge.

Den misstänkte kvinnan greps och fördes till polishuset i Eksjö för förhör, sent under torsdagskvällen hanhölls hon även. Ombord på bussen ska det ha funnits passagerare.

– Jag vet att ett antal vittnen hörts på platsen, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Vill inte kommentera motiv

– Vi befinner oss i ett initialt skede i utredningen men vi har en kvinna gripen för mordförsök, säger Maria Lavesson.

Den andra kvinnan ska enligt henne inte ha skadats allvarligt i samband med händelsen. Hon ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

Polisen vill inte kommentera om kvinnorna kände varandra eller någonting gällande motiv.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag