Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna med corona dog på flygplan i USA

Robert Bergqivst och Bettina Kashefi medverkade i Ekonomistudion.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: Adobe Stock

En kvinna i 30-årsåldern med covid-19 dog i somras på ett flygplan i USA, enligt NBC.

Planet var på väg att lyfta från Arizona när kvinnan fick svårt att andas.

Spridningen av coronaviruset

Den 25 juli dog en kvinna av coronaviruset ombord på ett kommersiellt flyg, på väg från Arizona till Texas i USA. Precis innan planet skulle lyfta fick hon andningssvårigheter och behandlades med syrgas, men hennes liv gick inte att rädda.

Kvinnan, som var hemmahörande i Texas, hade en underliggande sjukdom, men i övrigt är få detaljer om händelsen kända. Det är först nu som det blivit offentligt att dödsfallet var kopplat till coronaviruset.

Det är oklart om kvinnan kände till att hon bar på viruset och de lokala myndigheterna har inte berättat vilket flygbolag flygplanet tillhörde.

Kvinna med corona dog på flygplan

En domare i Texas säger till Buzzfeed att händelsen är en påminnelse om att viruset även kan slå hårt mot unga personer.

– Jag vill starkt uppmuntra människor att inte tro att de är osynliga för covid-19, för att de inte tror att de är i en riskgrupp, säger domaren.

I början av coronapandemin var äldre personer i USA mest drabbade, men i somras ändrades den mest utsatta gruppen till personer i åldern 20-29, enligt Buzzfeed.

Antalet personer som har dött i coronaviruset i USA översteg på måndagen 220 000 personer, enligt John Hopkins-universitetet.

Smittfallen ökar rejält i USA: ”Ska inte stänga ner” 

Oro för nya rekord i positiva fall och sjukhusinläggningar i landet. ”Befolkningen är trötta på restriktioner”.

Telefonsamtalet med Trump: ”Fauci är en idiot”

Presidentens hårda ord mot USA:s ledande smittskyddsexpert.

Ny variant av coronaviruset upptäckt

Hör experten om den nya varianten av corona som upptäckts i Norge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.