Familjens hund Tyson dödades i vargattacken. Foto: Mikael Aksamit
Familjens hund Tyson dödades i vargattacken. Foto: Mikael Aksamit

Kvinna med barn anfölls av vargar

Publicerad
Uppdaterad
Ewa var ute och promenerade med sin lilla dotter Ronja och familjens wachtel-hund Tajson i Riala-området söder om Norrtälje på söndagsmorgonen.
Då attackerades hunden av en varg.
Sedan sprang ytterligare en varg mot barnvagnen.
- Hon lyckades vifta, skrika, och värja med vagnen. Då sprang den i väg, säger Ewas sambo Piotr till Expressen.se.
Ewa var ute och gick med sin 16 månader gamla dotter Ronja och familjens wachtel-hund Tajson i närheten av deras bostad i Bergshamra nordost om Riala söder om Norrtälje på söndagsmorgonen.

Två vargar dök plötsligt upp

Familjens hund Tajson sprang några meter före Ewa och Ronja när två vargar plötsligt dök upp.
- Den ena vargen klippte tag i hunden bara tio meter från Ewa. Han tog hunden i nacken och lufsade in i skogen med den, säger Piotr. 
Han fortsätter:
- Vår hund är van att driva djur och vargen lyfte upp honom som ingenting.
Den andra vargen spang sedan mot Ewa som dock lyckades skrämma iväg den.
- Hon skyddade sig med barnvagnen och tog upp vår dotter som skrek och grät. Då sprang vargen, säger Piotr

Barnet klarade sig oskadda

Hunden Tyson attackerades av vargen. Foto: Mikael AksamitEwa och Ronja klarade sig oskadda men Ewa kom chockad tillbaka till Piotr som larmade polisen.
- Hon är skakis. De tog en vanlig promenad och vargarna ska ju vara skygga, säger Piotr.
Länsstyrelsen bekräftar på söndagseftermiddagen att det var vargar som gick till attack.
- Det var varg som angrep hunden. Besiktningsmännen har hittat rester av hunden ett par hundra meter från platsen, säger Hanna Dittrich vid länsstyrelsen till Expressen.se.
I det så kallade Rialareviret föddes i fjol vilda vargar för första gången på 170 år i Stockholms län.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag