Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna lade ut soffa på Blocket – dumpades i säck i skogen

Foto: Polisen / Polisen
Foto: Polisen
Foto: Polisen

Ett ungt par kom för att titta på en soffa som kvinnan lagt ut på Blocket.

Men plötsligt höll kvinnan i paret en pistol i handen och sade: ”Vi tänkte råna dig lite”.

Ett dygn senare dumpade paret kvinnan i en säck i skogen – mitt i vintern. 

Nu döms de till långa fängelsestraff.

Den 5 februari fick kvinnan besök i sin lägenhet på Östermalm i Stockholm. Ett par i 20-årsåldern utgav sig för att vilja köpa den soffa hon lagt ut på en annons på Blocket. 

Kvinnan har berättat i förhör att de just hade vänt på soffan för att titta på fabrikatet när den yngre kvinnan riktade en svart pistol mot henne och sade: 

”Vi tänkte råna dig lite”. 

Därefter band paret fast hennes anklar och handleder bakom hennes rygg med buntband och tejpade igen hennes ögon.

 

Foto: Polisen

Packades ner i platssäck

De skenavrättade henne genom att stoppa bomullstussar i hennes näsa och hålla för hennes mun så att hon inte kunde andas, och under dödshot tvingades hon ge ut koder till både sin mobil och sitt bankomatkort. De slog henne flera gånger med ett tillhygge mot huvudet, rumpan och händerna. 

– Ger du oss inte dina koder så kommer vi skjuta dig. Vi kan vänta, det är ingen som kommer sakna dig, du lever ensam, ska den kvinnliga förövaren ha sagt enligt förhör med brottsoffret.

Efter att ha fått sömntabletter intryckta i munnen packades hon ner i en stor plastsäck, som vanligen används för avfall från byggföretag. Sedan blev hon buren ner till parets hyrbil, där hon stuvades in i bakluckan.

I förhör berättar kvinnan hur hon försökt skrika på hjälp när hon blev buren ner genom trapphuset. 

– Jag blir lagd i någon form av påse. Sen kör de mig nästan hela natten i en bil, berättar kvinnan i förhör. 

Foto: Polisen

 

Dumpades i skogen

I flera timmar körde paret runt med kvinnan i bilen. På övervakningsfilmer syns de på natten köra förbi en bensinmack. Den 24-åriga mannen fångades även på bild när han tog ut 39 000 kronor från kvinnans bankomatkort.

– Sen dumpar de mig här ute i skogen, efter att ha kört hela natten.

Långt in i skogen längs en grusväg utanför det lilla samhället Edsbro i Norrtälje kommun dumpades sedan kvinnan i den kalla natten. 

Innan paret lämnade platsen rökte de en var sin cigarett som de fimpade på marken, från dessa kunde man senare spåra deras DNA. Någon av dem gav henne en sista spark i ryggen innan de åkte därifrån.

Lyckades lirka sig loss

De hade tejpat handtaget till säcken där hon låg med silvertejp. Men kvinnan lyckades lirka sig ur säcken och få loss buntbanden med hjälp av en sten. 

– Så började jag skava med stenen och då bara gled den för jag var kall om händerna. Sen fick jag av det och så slet jag upp det, har kvinnan berättat i förhör. 

Efter flera kilometers vandring genom snön i blöta strumpor lyckades kvinnan få stopp på en bil och tillkalla hjälp. Hon hade då fått köldskador på fötterna.

Foto: Polisen

 

Välplanerad kidnappning 

Efter att polisen gjort en husrannsakan mot parets lägenhet hittades anteckningar och information om fler personer som paret kollat upp via annonser på blocket. Dessutom hade de skrivit en inköpslista på redskap som de behövde för sina planerade tillslag, däribland masker, buntband, pistol och tejp. 

Foto: Polisen
Foto: Polisen
Foto: Polisen

Döms till långa fängelsestraff

Tingsrätten dömde kvinnan och mannen, 21 och 24 år gamla till åtta respektive tio års fängelse. Efter en överklagan slår nu hovrätten fast straffen. Utöver människorov, rån och försök till mord döms de nu även för bedrägeri eftersom de tagit ut pengar från kvinnans bankomatkort. 

Foto: Polisen

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!