Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna körde ner med elsparkcykel i vattnet

Kvinnan räddades av förbipasserande.
På bilder syns hur elsparkcykeln hamnade i en eka vid kajen – medan kvinnan fick räddas upp ur Mälaren.Foto: Läsarbild / Läsarbild

En kvinna på en elsparkcykel körde ner i vattnet vid Strandvägen i Stockholm. 

På bilder syns hur elsparkcykeln hamnade i en eka vid kajen – medan kvinnan hamnade i vattnet. 

Flera personer hoppade i för att hjälpa den skadade kvinnan. 

– De låg i vattnet, fyra personer, säger ett vittne. 

Kvinnan kunde sedan räddas ur vattnet. 

Det var vid 18-tiden som olyckan inträffade vid Strandvägen i Stockholm. Kvinnan kom körande på en elsparkcykel och råkade av okänd anledning styra ner mot vattnet i Nybroviken.  

”Båten ligger en bit ut så hon måste ha haft bra fart”

En bild från olycksplatsen visar att fordonet hamnat i en eka som ligger förtöjd vid kajkanten. 

– Båten ligger en bit ut så hon måste ha haft bra fart, säger ett vittne. 

Flera personer hoppade i vattnet för att undsätta kvinnan. Enligt uppgift till Expressen var det en löpargrupp som sprang förbi när de upptäckte kvinnan – och tre av coacherna kastade sig då i vattnet. 

– De låg i vattnet, fyra personer. De försökte hjälpa henne i väntan på att räddningstjänsten skulle komma. Hon hade gjort illa ryggen eller nacken och de höll henne. Men de kunde inte få upp henne eftersom kajkanten var för brant, säger vittnet. 

– Efteråt såg jag fyra, fem räddningsfordon som var på väg till platsen. 

Olyckor med elsparkcyklar fortsätter öka

Vid 18.10 så fick polisen meddelande om att kvinnan var uppdragen ur vattnet. 

– Jag har fått att en person är uppdragen ur vattnet och vi har beordrat en bil dit, sa Eva Nilsson, presskontakt vid Stockholmspolisen. 

I takt med att elsparkcyklarna blivit allt mer populära som transportmedel har antalet olyckor ökat. Hittills i år har 241 olyckor, varav en dödsolycka, inträffat med elsparkcyklar, enligt färsk statistik som SVT har begärt ut. De flesta olyckorna har ägt rum i storstadsregionerna. 

Håll koll på senaste ekonominyheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.