Kvinna knivskuren på Östermalm - polisen misstänker mordförsök

Publicerad

En kvinna hittades i natt knivskuren på marken vid Humlegården på Östermalm i Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

Vid tvåtiden i natt kallades polis och ambulans till Humlegårdsgatan på Östermalm där en skadad kvinna låg på marken utanför en hotellentré. Blodspår tyder dock på att kvinnan attackerats en bit därifrån, enligt polisen.

Låg knivskuren utanför hotellentré

Det visade sig att kvinnan hade ett flertal stick- och skärskador i ben och rygg. Det uppger Stockholmspolisen på sin hemsida.

– Det handlar om skador i ryggtrakten och låren. Men det är inga livshotande skador, säger Sven-Erik Olsson, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Den skadade kvinnan fördes med ambulans till sjukhus för vård. På lördagsförmiddagen var hon kvar på sjukhuset.

Fler personer ska höras

En förundersökning om försök till mord eller dråp har nu inletts.

Polisen har ännu ingen misstänkt gärningsperson.

– Vi har hört en del personer i ärendet och fortsätter jobba på det, säger Sven-Erik Olsson.

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag