Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna hölls fast i bil – fick hjälp av förbipasserande

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

Tidigt på måndagsmorgonen fick polisen larm från en kvinna i 35-årsåldern som berättar att en man hållit fast henne i en bil.

Polisen har kunnat gripa en man som misstänks för olaga frihetsberövande.

Klockan 06.24 fick polisen in samtal från kvinnan, som befann sig närheten av en camping i Fagersta. Då ska hon ta tagit sig ut ur en bil, där hon hållits instängd mot sin vilja.

– Hon berättar hon att hon tagit sig ut från den här bilen och lyckats stanna en förbipasserande bil och på det sättet kunnat ta kontakt med polisen, säger Tobias Sahlén, presstalesperson hos polisen i region Mitt.

Polisen vet inte hur länge kvinnan har varit i bilen, eller om hon känner mannen. Hon ska inte vara skadad.

– Vi vet inte så mycket just nu, vi ska hålla förhör under dagen, säger Tobias Sahlén.

Polisen skickade flera patruller till platsen för att leta efter mannens bil. Den lokaliserades sedan i närheten av Bergslagssjukhuset i Fagersta. Mannen, som är i 50-årsåldern, greps på platsen. Han är i nuläget misstänkt för olaga frihetsberövande.

TV: Här är några av dagens största inrikesnyheter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.