Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna hittad mördad vid vattenfall i Thailand

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
57-årig kvinna från Schweiz hittades mördad och våldtagen i närheten av ett vattenfall utanför Phuket i Thailand.
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

En 57-årig kvinna från Schweiz har hittats död vid ett vattenfall utanför Phuket i Thailand.

Polisen misstänker att kvinnan blivit våldtagen, rapporterar Bangkok Post. 

Thailändsk polis utreder ett mord på en 57-årig schweizisk kvinna och medborgare som påträffades död på torsdagen i ett naturområde i södra delen av ön Phuket, uppger thailändska Bangkok Post.

En lokalinvånare hittade den avlidna kvinnan ligga bland stenar med ansiktet nedåt i ett vattendrag intill vattenfallet Ton Ao Yon, i distriktet Muang. Fyndplatsen låg en kilometer från ingången till naturområdet. Endast fötterna stack upp ovanför vattenytan där resten av kroppen var inlindad i en presenning.

Polisen misstänker att kvinna varit död i tre dagar och att hon även våldtagits. Intill platsen där kroppen hittades låg 57-åringens gympaskor, jeansshorts och trosor. 

Sågs gå till stranden

Bland hennes tillhörigheter fann man hennes pass och namnbricka och en bit bort ifrån fyndplatsen hittades även hennes mobiltelefon.

Enligt polisen anlände 57-åringen ensam från Singapore den 13 juli och bodde på ett hotell på den västra sidan av ön i två veckor. 

Därefter checkade kvinnan in på ett nytt hotell i närheten av stranden i Ao Yon. Ett vittne ska ha sett kvinnan gå från hotellet mot stranden vid 14-tiden i tisdags.

57-åringen reste till Phuket efter att thailändska myndigheter hävt krav på 14-dagars karantän för fullvaccinerade turister, som började gälla den 1 juli.

Kvinnan besökte Phuket redan 2019 för att sedan resa till Singapore.

Polisen har inte gått ut med information om någon misstänkts ligga bakom kvinnans död.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.