Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

27-åriga kvinnan tros ha blivit mördad

Kvinnan anmäldes försvunnen för ett par dagar sedan. Foto: Sebastian Skog

Under söndagseftermiddagen hittades en 27-årig kvinna, som varit försvunnen sedan alla hjärtans dag, död i Eskilstuna. 

Polisen misstänker mord.

Under tisdagen vädjade polisen om att få in tips kopplat till området Hagnestahill i Eskilstuna, från onsdag kväll till natten mot torsdagen. 

Vid 19.55 på söndagen gick polisen ut med att en kvinna hittats död i utkanten av ett villaområde i Eskilstuna. 

Kroppen hittades efter 15-tiden på söndagseftermiddagen på en gångväg mellan ett villa- och skogsområde. Inledningsvis rubriceras händelsen som mord.

– När jag kom dit såg jag två polispatruller i området, säger fotografen Sebastian Skog på plats.

Kvinnan var anmäld försvunnen

Kvinnan är hemmahörande i Eskilstuna. Hon försvann på alla hjärtans dag den 14 februari, vilket senare polisanmäldes. I flera dagar sökte Missing People och andra efter henne – utan resultat.

Polisens tekniker gjorde en teknisk undersökning och på söndagskvällen hävdes avspärrningarna. På platsen fanns då ljus utplacerade.

Polisen höll förhör med ett flertal personer men har inte velat berätta hur många det handlar om eller om andra omständigheter. 

— Vi tror oss veta hur hon dött men kroppen måste genomgå en obduktion innan vi kan vara säkra, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Södermanland, till Eskilstuna-Kuriren.

Det kan leda utredningen framåt

Inledningsvis var ingen misstänkt gärningsman gripen – därför leds ärendet av roteln för grova brott, inte åklagarmyndigheten. Under måndagen inledde utredare vid roteln för grova brott i Eskilstuna en första kartläggning av kvinnans sista dygn i livet. 

– Alla utredningsuppgifter som kan leda utredningen framåt är självklart intressanta. Alla människor som har haft kontakt med kvinnan i fråga den senaste tiden är givetvis intressanta, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland på måndagsmorgonen. 

Är det kvinnans sista timmar som ska kartläggas?

– Det får man väl lov att säga, absolut. Det är oftast människor som kan sia något om andra människor. Det i kombination med teknisk bevisning som kan berätta mer om vad som har hänt. 

Kvinnans anhöriga är underrättade.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!