Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna hittad död i Finspång

En kvinna i 65-årsåldern har avlidit under oklara omständigheter i en bostad i Finspångs kommun, uppger polisen på sin hemsida. 

”Eftersom dödsorsaken var oklar så arbetade polisen enligt rutinen att utgå ifrån att det skulle kunna röra sig om ett brott”, skriver polisen. 

I nuläget finns inga uppgifter som varken stärker eller försvagar brottsmisstankarna.

En man i 65-årsåldern är anhållen skäligen misstänkt för mord. 

Polisen vill inte kommentera varken när eller hur larmet om dödsfallet inkom. 

– Det är med respekt för inblandade och anhöriga. Jag kan säga att det ägde rum i en bostad, säger Björn Öberg, presstalesperson hos polisen region Öst. 

Även åklagaren Torsten Angervåg betonar att utredningen befinner sig i ett tidigt skede vilket kräver respekt, bland annat för den frihetsberövade mannen som har bott med den avlidna kvinnan. 

– Anledningen till förundersökningen är att polis som kommer till bostaden gör den bedömningen att man inte kan säga att det är ett naturligt dödsfall, säger Angervåg. 

Förundersökningen är därmed en säkerhetsåtgärd för att man inte kan utesluta brott. Nu är rättsläkare och kriminaltekniker på plats och även vittnen ska höras. 

– Jag vill betona att det är väldigt viktigt att man är lyhörd för en naturlig förklaring, säger Angervåg. 

Den misstänkte mannen har fått en försvarare och kommer att höras efter lunch på fredagen. Först efter det kommer händelsen kunna klaras upp, enligt åklagaren. 

Texten uppdateras. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.